Sprekers bij Pensioenfondsseminar 'Beleggen onder het nieuwe pensioencontract'

Pensioenfondsseminar 'Beleggen onder het nieuwe pensioencontract'

  1. Anton Wouters

    Anton Wouters

    Head of Solutions & Client Advisory, Multi Asset, Quantitative & Solutions, BNP Paribas Asset Management

    Anton Wouters is al sinds 2017 verantwoordelijk voor maatwerkoplossingen voor pensioenfondsen, bedrijven en verzekeraars bij BNP Paribas Asset Management (BNPP AM). In 1984 startte hij bij Amro Bank en in 2004 werd hij verantwoordelijk voor LDI en fiduciair management bij ABN AMRO Asset Management, een voorganger van BNPP AM. In deze rol heeft Wouters het volledige LDI- en fiduciaire productgamma en risicomanagement opgezet.
  2. Arjen Monster

    Arjen Monster

    Head of Strategic Advice, Integrated Client Solutions

    Arjen Monster is werkzaam bij de afdeling Integrated Client Solutions (ICS) van NN Investment Partners (NNIP) en verantwoordelijk voor Strategisch Advies en LDI Advies aan DB pensioenfondsen. Hij heeft 20 jaar ervaring in de beleggingsindustrie en heeft zich in deze periode gespecialiseerd in LDI, derivaten, risicomanagement, portefeuillebeheer en strategische advisering.
  3. Evert van Zwol

    Evert van Zwol

    Voorzitter Commissie Balans en Vermogensbeheer, Pensioenfonds Vliegend Personeel KLM

    Evert van Zwol is Voorzitter van de Commissie Balans en Vermogensbeheer bij Pensioenfonds Vliegend Personeel KLM. Daarnaast is hij gezagvoerder op de Boeing 777 en 787 bij KLM. Van Zwol is al ruim 25 jaar verbonden aan het Pensioenfonds Vliegend Personeel KLM, eerst als lid van de Deelnemersraad, daarna in verschillende periodes als Bestuurder. Nu is hij naast Voorzitter van de Commissie Balans en Vermogensbeheer ook Vice-Voorzitter van het bestuur.
  4. Jack Jonk

    Jack Jonk

    Uitvoerend Bestuurder

    Jack Jonk is sinds 2017 Directeur Vermogensbeheer bij Blue Sky Group. Hij is eindverantwoordelijk voor het beleggingsbeleid, het vermogensbeheer voor de opdrachtgevers en het management van het bedrijfsonderdeel Vermogensbeheer. Jonk begon zijn carrière in 1991 bij Achmea Global Investors als Portfolio Manager. Daarna was hij gedurende twee jaar Executive Director Equity Sales bij UBS. Hij vervolgde zijn carrière bij Delta Lloyd Asset Management, waar hij van Senior Portfolio Manager Equities doorgroeide naar Head of European Equities en vervolgens gedurende acht jaar als Head of Equities onderdeel uitmaakte van het management team. Jonk heeft Bedrijfseconomie gestudeerd aan de Hogeschool voor Economische Studies en heeft een VBA opleiding afgerond.
  5. Jitzes Noorman

    Jitzes Noorman

    Senior Delegated CIO

    Jitzes Noorman is als Delegated CIO in het fiduciaire team van Columbia Threadneedle Investments sinds 2011 verantwoordelijk voor de beleggingen van meerdere Nederlandse pensioenfondsen en tevens werkzaam als Investment Strateeg. Eerder werkte hij bij MN Services als Senior Fondsbeheerder Special Investments en Hedge Funds. Daarvoor was hij Monetair Econoom, Fixed Income Strateeg en Credit Structurer bij Rabobank International en was hij betrokken bij het FTK Pension Fund Advisory Team. Noorman is lid van de ALM Commissie van CFA Society Netherlands VBA. Noorman is cum laude afgestudeerd in Economie aan de Universiteit Groningen en heeft de opleiding tot financieel analist afgerond aan de EFFAS.
  6. Loranne van Lieshout

    Loranne van Lieshout

    Team Lead Wealth Management & Keuzebegeleiding

    Loranne van Lieshout is sinds 2006 werkzaam bij Ortec Finance als senior consultant voor pensioenfondsen. Zij is teamleader van het Investment en Risk Consulting team. Voordat ze bij Ortec Finance in dienst kwam, heeft Loranne 7 jaar gewerkt voor AEGON Asset Management als strateeg en adviseur Investment Solutions en daarvoor 2 jaar voor het Pensioenfonds voor de Vervoer en Havenbedrijven als kwantitatief medewerker. Loranne heeft in 1997 de opleiding econometrie (richting kwantitatieve Financiering) aan Katholieke University Brabant afgerond en in 2001 de opleiding Financieel Beleggings Analist aan de Universiteit van Amsterdam. Loranne verzorgt regelmatig lezingen en opleidingen op het gebied van risicomanagement en beleggen voor pensioenfondsen.
  7. Martijn Euverman

    Martijn Euverman

    Partner, Sprenkels

    Martijn Euverman is Partner bij Sprenkels en adviseert besturen, directies en beleggingscommissies van pensioenfondsen en verzekeraars. De werkzaamheden van Euverman omvatten onder meer het begeleiden van pensioenfondsen richting het nieuwe stelsel, het uitvoeren van ALM- en risicobudgetstudies, het selecteren en monitoren van fiduciair en LDI-beheerders en het leveren van countervailing power als vaste adviseur in beleggingscommissies. Het Investment Team van S&V bestaat uit ongeveer 20 personen.
  8. Rik Albrecht

    Rik Albrecht

    Pensioenfondsbestuurder, Voorzitter beleggingscommissie, Toezichthouder, verschillende pensioenfondsen

    Rik Albrecht is betrokken bij diverse pensioenfondsen als Professioneel Bestuurder, Voorzitter beleggingscommissie en Toezichthouder. Tevens is hij Adviseur bij Roccade Advies. Eerder was hij Consultant bij Aon Hewitt en portefeuille-beheerder bij APG en DBV levensverzekeringen. Verder geeft Albrecht workshops ethiek voor de beleggingswereld. Hij heeft Economie gestudeerd aan de universiteiten van Maastricht en Birmingham.
  9. Sven van den Beld

    Sven van den Beld

    Afdelingshoofd Expertisecentrum Financiële Risico's Pensioenfondsen, DNB

    Sven van den Beld is Afdelingshoofd Expertisecentrum Financiële Risico’s Pensioenfondsen bij De Nederlandsche Bank. Hij is daarbij verantwoordelijk voor het leveren van financiële expertise aan toezichtdossiers. Eerder was hij o.a. Bedrijfshoofd Risk Management bij De Volksbank en pensioenfondsbestuurder bij het Pensioenfonds SNS Reaal. Van den Beld heeft Actuarial Science en Mathematical Finance aan de UVA en Moleculaire Levenswetenschappen aan de Radboud Universiteit gestudeerd.
  10. Twan van Erp

    Twan van Erp

    Hoofd Strategisch Portefeuille Advies, Achmea Investment Management

    Twan van Erp is Hoofd Strategisch Portefeuille Advies bij Achmea Investment Management en maakt onderdeel uit van het directieteam van Achmea Investment Management. Binnen Achmea IM is hij verantwoordelijk voor de advisering van klanten rond portefeuilleconstructies, financieel risicobeheer en strategische beleggingsvraagstukken. Daarvoor heeft Van Erp verschillende managementrollen vervuld bij Achmea en Interpolis. Hij is zijn carrière gestart bij ING in de rol van Actuaris en ALM-specialist. Van Erp is in zijn loopbaan betrokken geweest bij een groot aantal pensioeninhoudelijke vraagstukken en acteert vanuit zijn adviesprofiel op het snijvlak van pensioenbeleid en vermogensbeheer. Hij studeerde Econometrie en Actuariële wetenschappen aan de Universiteit van Tilburg.