Sprekers bij Ronde Tafel 'Biodiversity'

Ronde Tafel 'Biodiversity'

  1. Eloisa Menguzzo

    Eloisa Menguzzo

    Adviseur Responsible Investment

    Eloisa Menguzzo werkt als Adviseur op de afdeling Responsible Investment van PGGM Investments. In haar rol past Menguzzo haar academische graad in Sustainable Development toe op active ownership, ESG-integratie en beleidsontwikkeling. Ze richt zich op de klimaat- en biodiversiteitscrisis en verkent de interactie tussen beide.
  2. Erwin Kooij

    Erwin Kooij

    Portfolio Manager & Founder

    Erwin Kooij richtte in 2014 Danum Advisors op, dat zich momenteel omvormt om zich volledig te richten op biodiversiteit. Hij begon zijn carrière in 1998 bij ABN AMRO als Aandelenanalist, waarna hij overstapte naar de buyside om Portefeuillemanager ReachCapital te worden. Kooij heeft een passie voor de natuur en een speciale interesse in soorten die voorkomen in een habitattype dat ‘Blauwgrasland’ en ‘Heischraal Grasland’ wordt genoemd.
  3. Gautier Quéru

    Gautier Quéru

    Managing Director van Natural Capital en Directeur van het Land Degradation Neutrality (LDN) Fund

    Gautier Quéru is Managing Director van Natural Capital en Directeur van het Land Degradation Neutrality (LDN) Fund, dat gezamenlijk wordt gepromoot door Mirova, onderdeel van Natixis Investment Managers, en de VN. Tussen 2013 en 2016 was hij Investment Director Renewable Energy bij Mirova. Hij kwam in 2004 bij de Natixis-groep, toen het European Carbon Fund (ECF) werd gelanceerd.
  4. Hanna Spanier

    Hanna Spanier

    ESG Adviseur, Blue Sky Group

    Hanna Spanier is sinds 1 februari 2020 in dienst bij Blue Sky Group als ESG Adviseur. Zij is verantwoordelijk voor de advisering van klanten over het ESG-beleid en de integratie hiervan in de beleggingsportefeuilles. Hiervoor heeft zij onder meer stage gelopen bij ASN Impact Investors. Spanier is afgestudeerd in Internationale Ontwikkelingsstudies aan de Wageningen Universiteit.
  5. Jasmijn Resink

    Jasmijn Resink

    Analist bij het ASN Biodiversiteitsfonds

    Jasmijn Resink is Analist bij het ASN Biodiversiteitsfonds, dat zich richt op herstel en bescherming van biodiversiteit door te investeren in duurzame regeneratieve (bos)landbouw, duurzame bosbouw, duurzame zeeën en visserij en ecotoerisme. Daarvoor werkte ze onder meer als Investment Officer bij de Rijksdienst voor Ondernemers (RVO). Resink studeerde af in Ontwikkelingseconomie aan de Universiteit van Amsterdam.
  6. Leonie Jesse

    Leonie Jesse

    Associate Director Sustainability, Sustainable Finance, Head of ESG Insurance, KPMG Netherlands

    Leonie Jesse is Associate Director Sustainability, Sustainable Finance and Head of ESG Insurance at KPMG. She has a background in banking and asset management and extensive experience in responsible investing and sustainable finance. Within KPMG, Jesse focuses on supporting financial institutions in achieving their sustainability ambitions and objectives. She works on the intersections of sustainability strategy, target setting and reporting (including DMA) on key sustainability information.
  7. Molly Minton

    Molly Minton

    Senior ESG Analist

    Molly Minton is Senior ESG Analist bij Amundi, waar zij in 2018 begon. Zij is gespecialiseerd in de sectoren consumer discretionary and metals & mining en werkt aan verschillende thematische onderwerpen, waaronder mensenrechten, biodiversiteit, oceanen en de SDG’s. Sinds 2014 is zij actief op het gebied van duurzaamheid voor bedrijven.
  8. Stephen Freedman

    Stephen Freedman

    Senior Product Specialist Thematic Equities Team, Pictet Asset Management

    Stephen Freedman is Senior Product Specialist Thematic Equities Team at Pictet Asset Management. Before joining Pictet in 2019, he was at UBS Wealth Management, where he most recently served as Head of Sustainable Investing Solutions for the Americas, based in New York.
  9. Willem Hettinga

    Willem Hettinga

    Investment Manager en Lead Biodiversiteit

    Willem Hettinga is Senior Responsible Investment Manager en Lead voor biodiversiteit bij APG Asset Management. Hij houdt zich onder meer bezig met het integreren van biodiversiteitsrisico’s en -kansen in de portefeuille en is betrokken bij het opstellen van standaarden voor duurzame beleggingen en het stimuleren van de markt voor groene obligaties. Eerder was hij actief als consultant en duurzaamheidsfunctionaris bij een bedrijf in consumentengoederen.