Sprekers bij Ronde Tafel 'Market Cap Weighted & Factor Investing: making up the balance'

Ronde Tafel 'Market Cap Weighted & Factor Investing: making up the balance'

  1. Antoine Lesne

    Antoine Lesne

    Head ETF Strategy & Research, State Street SPDR ETFs

    Antoine Lesné is Head ETF Strategy & Research bij State Street SPDR ETFs. Met zijn team analyseert hij financiële markten en de economie in de context van de beschikbare SPDR aandelen- en obligatie ETFs. Lesné werkt sinds 2006 bij State Street Global Advisors.
  2. Erik Hulsegge

    Erik Hulsegge

    Lead Portfolio Manager van het Systematic Equity Strategies-team, PGGM Investments

    Erik Hulsegge is de Lead Portfolio Manager van het Systematic Equity Strategies-team bij PGGM Investments. In deze rol is hij verantwoordelijk voor de ontwikkeling en het beheer van de factor-gedreven aandelenportefeuilles. Voordat hij in 2015 bij PGGM begon, werkte Hulsegge bij Achmea Investment Management. Hij begon zijn carrière als Researcher bij SPF Beheer. Hulsegge heeft een Master’s degree in Econometrie (RuG).
  3. Joop Huij

    Joop Huij

    Head of Sustainable Index Solutions, Robeco

    Joop Huij is als Head of Sustainable Index Solutions verantwoordelijk voor de indices bij Robeco, waar hij in 2007 als Researcher begon. Hij is tevens Associate Professor Finance aan de Rotterdam School of Management. Huij heeft heeft een PhD in Finance (Rotterdam School of Management) en een Master’s degree in Informatics & Economics (Erasmus Universiteit Rotterdam).
  4. Marc Vijver

    Marc Vijver

    Investment Professional & Pensioenfondsbestuurder

    Marc Vijver is sinds 1989 actief als Investment Professional. Hij is lid van diverse beleggingscommissies, is actief bij meerdere pensioenfondsen en adviseert institutionele beleggers en vermogende families over de strategie en het beleggingsproces. Zijn specialisme is het reorganiseren van de beleggingsopzet en (uitbesteding van) vermogensbeheer.
  5. Mark Voermans

    Mark Voermans

    Senior Portfolio Manager Equities, Achmea Investment Management

    Mark Voermans is Senior Portfolio Manager Equities bij Achmea Investment Management, waar hij sinds 2018 in dienst is. Hij is verantwoordelijk voor onderzoek, ontwikkeling en portefeuillebeheer van kwantitatieve aandelenportefeuilles. Eerder werkte hij onder meer bij ABN AMRO Asset Management, Saemor Capital, PGGM, APG en, als Quantitative Portfolio Manager, bij Robeco. Voermans is afgestudeerd in Econometrie (Quantitative Finance) aan de Universiteit van Tilburg en is CEFA.
  6. Martijn Rozemuller

    Martijn Rozemuller

    CEO Europa, VanEck

    Martijn Rozemuller is CEO Europa bij VanEck. Hij begon zijn carrière als Optiehandelaar bij Optiver, een Nederlandse firma die actief is op het gebied van high frequency trading. Hier werd hij Partner. Rozemuller richtte in 2009 de eerste Nederlandse ETF-aanbieder Think ETF’s op, een bedrijf dat later door VanEck werd overgenomen.
  7. Svetlana Borovkova

    Svetlana Borovkova

    Hoofd Quant Modelling, Probability & Partners

    Svetlana Borovkova is Hoofd Quant Modelling bij Probability & Partners. Zij heeft meer dan 25 jaar ervaring in het bouwen van kwantitatieve modellen voor risicobeheer, financiële markten en instrumenten. Borovkova is tevens Associate Professor Quantitative Finance and Risk Management aan de Vrije Universiteit Amsterdam. In het verleden was zij Onderzoeker bij De Nederlandsche Bank op het gebied van financiële stabiliteit.