Meerderheid aandelen Auréus Group B.V. naar management Auréus

Meerderheid aandelen Auréus Group B.V. naar management Auréus

M&A
Samenwerking.jpg

Eind 2021 is het overgrote deel van de aandelen Auréus Group B.V. overgegaan van Capital Coach naar het management van Auréus Group B.V. Dit betekent dat het management van Auréus nu ook in de rol van aandeelhouder persoonlijk betrokken blijft het wel en wee van de onderneming.

Auréus is voortgekomen uit verschillende onafhankelijke vermogensbeheerders met als samenbindende factor dat de eigenaren dagelijks actief waren binnen de onderneming. Het overgrote deel van de cliënten van Auréus bestaat uit (oud) ondernemers en deze combinatie heeft in het verleden bijgedragen aan de groei. Auréus levert ondernemend vermogensbeheer, in het bijzonder geschikt voor ondernemers. Het heeft ervoor gezorgd dat we naast beleggen op de beurs ook succesvol investeren buiten de beurs in vastgoed en private equity.
 
In ons strategisch businessplan hebben we alle onderdelen die kunnen bijdragen aan de toekomstige ontwikkeling van Auréus nog eens op een rij gezet. De tractie die we in 2021 gekregen hebben bij vermogende Nederlanders, willen we graag continueren en daarom zijn we verheugd dat we kunnen melden dat het management vanaf 1 januari 2022 weer grootaandeelhouder is van Auréus. Capital Coach blijft als minderheidsaandeelhouder betrokken, waarbij wij ze danken voor hun geslaagde visie op de consolidatie in de Nederlandse markt voor vermogensbeheerders. Onze toekomstvisie is dat we cliënten willen helpen met het succesvol beleggen van hun vermogen door het leveren van maatwerk met een hoogwaardige kwaliteit en integriteit vanuit onze deskundigheid als autoriteit op beleggingsbeleid. Wij zijn blij dat we de kans gekregen hebben om eerst als MT-leden en nu als aandeelhouder van Auréus deze visie te verwezenlijken.
 
De Nederlandse markt voor vermogensbeheer bestaat enerzijds uit de grootbanken die de bij bediening van vermogende particulieren vol inzetten op digitalisering en standaardisering. Kleinere vermogensbeheerders hebben daarvan geprofiteerd, maar worden wel geconfronteerd met stijgende kosten van toezicht. In het verleden werd het gebied tussen de grootbanken en de kleine vermogensbeheerders ingevuld door de zelfstandige private banks in Nederland. Die zijn in de afgelopen jaren opgegaan in een groter geheel. In dit middenveld is Auréus de delicatessenzaak die aan vermogende particulieren de dienstverlening kan leveren die ze verdienen.