ASI: Politieke continuïteit versterkt positieve kijk op India

ASI: Politieke continuïteit versterkt positieve kijk op India

India
India

In India is het tellen van de stemmen, na de recente parlementsverkiezingen, begonnen. Zoals het er nu naar uitziet behoudt de door Narendra Modi geleide coalitie de meerderheid. Dat stemt de Azië-experts van Aberdeen Standard Investments (ASI) positief.

“Politieke continuïteit versterkt onze positieve kijk op India, wier groeivooruitzichten worden gesteund door een jonge bevolking en een zich uitbreidende middenklasse. We zien een enorme kans om te investeren in bedrijven die producten verkopen aan Indiase consumenten. Het land beschikt verder over een gevarieerde mix van goed beheerde binnenlandse kampioenen en uitlopers van multinationals, die baat hebben bij de cultuur van ondernemerschap en innovatie. Traditioneel sterke IT- en engineeringvaardigheden passen ook goed in de trend van digitalisering die we wereldwijd zien”, aldus Kristy Fong, Asian Equities Investment Director bij ASI.

Leong Lin-Jing, Investment Manager Fixed Income Asia bij ASI voegt daaraan toe: “De succesvolle uitvoering van de solvabiliteits- en faillissementscode en corrigerende maatregelen om niet-renderende leningen in de openbare banksector te beteugelen, zorgt ervoor dat financiële instellingen de volgende ronde van kredietgroei kunnen ondersteunen. Als Modi de rest van zijn hervormingsmaatregelen tijdens zijn tweede termijn kan implementeren, zal dit zeker het groeipotentieel van India vergroten.”