PNO Media selecteert Robeco voor Asia-Pacific aandelenmandaat

PNO Media selecteert Robeco voor Asia-Pacific aandelenmandaat

ESG-investing Pensionfunds Pension
Asia

Robeco is geselecteerd door PNO Media, het pensioenfonds voor de creatieve sector, voor het beheren van de Asia-Pacific aandelenportefeuille van circa EUR 250 miljoen. De expertise en ervaring van Robeco en RobecoSAM van het integreren van ESG-criteria in beleggingsbeslissingen heeft een belangrijke rol gespeeld.

Het mandaat voor Robeco Asia-Pacific Equities, waarbij ESG-integratie een vast onderdeel van het beleggingsproces is, onderschrijft het belang dat PNO Media hecht aan duurzaamheid. Robeco Asia-Pacific Equities belegt actief in aandelen uit ontwikkelde en opkomende landen in de regio Azië-Pacific.

Nelly Altenburg, voorzitter van PNO Media: “Voor ons is duurzaamheid een steeds belangrijker wordende factor in ons streven een goed en verantwoord pensioen te verzorgen voor werkgevers, (gewezen) deelnemers en pensioengerechtigden. Robeco, in samenwerking met RobecoSAM, loopt voorop op het gebied van duurzaam beleggen. De beleggingsstrategie op basis waarvan Robeco de portefeuille zal beheren sluit goed aan bij de wensen die PNO Media heeft. En uiteraard zijn de goede financiële resultaten van het ervaren en succesvolle beleggingsteam in Hong Kong, verantwoordelijk voor het beheren van de Asia-Pacific portefeuille, belangrijk. Dit waren voor ons doorslaggevende aspecten om voor Robeco te kiezen.”

Christoph von Reiche, Head of Global Distribution & Marketing van Robeco: “Door het belang dat beide organisaties aan duurzaamheid hechten, ontstond er een match. We beheren EUR 100 miljard waarbij factoren op het gebied van milieu, maatschappij en ondernemingsbestuur zijn geïntegreerd in het beleggingsproces. We zijn bijzonder verheugd met het vertrouwen van PNO Media in onze kennis en jarenlange ervaring op het gebied van duurzame beleggingsoplossingen, en kijken met veel vertrouwen uit naar een prettige samenwerking.”