BNY Mellon Investment Management versterkt team Nederland met de aanstelling van Koen Hoogenhout

BNY Mellon Investment Management versterkt team Nederland met de aanstelling van Koen Hoogenhout

Asset Management On the move
Koen Hogenhout.png

Vermogensbeheerder BNY Mellon Investment Management (“BNY Mellon IM’’), een van s’ werelds grootste vermogensbeheerders met meer dan $1800 miljard onder beheer, heeft Koen Hoogenhout (45) per 1 mei aangesteld als senior business development manager voor Nederland.

Hoogenhout heeft de afgelopen 7,5 jaar gewerkt voor Vanguard Asset Management in Amsterdam en Londen. Hij werkte daar als senior business development manager op de Nederlandse, Belgische, Luxemburgse, Zweedse en later Engelse markt.

Hoogenhout studeerde fiscaal recht aan de Rijksuniversiteit Groningen en was daarna werkzaam bij achtereenvolgens PWC, ABN AMRO en AXA IM.

In zijn nieuwe rol is Hoogenhout verantwoordelijk voor de verdere uitbouw van de relatie van BNY Mellon IM met onder meer fiduciaire managers, pensioenfondsen, banken, onafhankelijke vermogensbeheerders en family offices.

Hoogenhout rapporteert aan Michael Jasper, die leiding geeft aan de Nederlandse vestiging van BNY IM.

Michael Jasper, hoofd Nederland bij BNY Mellon IM: “Wij zijn verheugd om Koen te verwelkomen binnen BNY Mellon IM. Hij is met zijn ervaring en kennis van de markt een verrijking van het team. Koen komt op een goed moment, nu steeds meer institutionele en wholesale beleggers in onze strategieén beleggen of willen beleggen. Met de komst van Koen hopen we onze beleggers in de toekomst nog beter te kunnen bedienen.”

Koen Hoogenhout, senior business development manager in Nederland bij BNY Mellon IM: "Dit is een interessante tijd om bij BNY Mellon IM te gaan werken. Het multi-boutique-model brengt de schaalvoordelen van een grote asset manager samen met het specialisme van de verschillende boutiques. Beleggers in Nederland kunnen we daardoor een onderscheidend aanbod van kwalitatief hoogstaande en innovatieve strategieën bieden tegen concurrerende prijzen"