2018 - 6

2018 - 6

ESG-investing Climate Change Risk Management Pensionfunds
cover new 2.jpg

In het coververhaal met Pim Poppe, oprichter van Probability & Partners over de snelle ontwikkelingen op het terrein van risicomanagement, werd gesproken over het onderwerp maatschappelijk verantwoord beleggen. ‘Klanten stoeien met dit onderwerp: wat is de beste manier om doelen te bereiken, wat kost het en kunnen we het goed managen?’

Het genereren van positieve klimaateffecten en het veiligstellen en verzekeren van een goede levenskwaliteit voor de huidige en volgende generaties, is een belangrijk thema voor de deelnemers aan de ronde tafel over Duurzaam beleggen in Vastgoed. Vragen als ‘wat is jullie definitie van duurzaam beleggen’, ‘kunnen duurzame investeringen in vastgoed samengaan met beter(e) financiële rendementen’, ‘hoe weeg je sociaalmaatschappelijk rendement af tegen financieel rendement’ en de vraag ‘wat zijn goede duurzame beleggingen en welke kun je beter vermijden’, kwamen uitgebreid aan de orde tijdens de sessie met diverse vastgoedexperts.

Een ander onderwerp dat in deze editie uitgebreid aan de orde komt, is het Algemeen Pensioenfonds. De ronde tafel deelnemers bogen zich over diverse relevante vragen als ‘is het APF geworden wat we er 2,5 jaar geleden van verwacht hadden’, ‘hoe afhankelijk is het APF van zijn oprichters’ en ‘wat is het onderscheidend vermogen van het APF ten opzichte van andere alternatieven?’.