Nieuwste editie van Financial Investigator nú online

Nieuwste editie van Financial Investigator nú online

Cover_FI4_980x600(3).png

In deze uitgave wordt veel aandacht besteed aan ESG en Impact investing. In het coververhaal gaat Mathilde Dufour, Co-Head van de afdeling Sustainable research van Mirova, in op het meten van impact van beleggingen op de UN Sustainable Development Goals.

Verder zijn er naar aanleiding van het grote seminar dat Financial investigator op 21 mei ten kantore van ABN AMRO organiseerde over Designing Investment Policy on ESG & Impact Investing, diverse specialisten geïnterviewd en is de paneldiscussie over dit onderwerp weergegeven in deze editie.

Voor dit nummer werden ook twee ronde tafels georganiseerd. De eerste ronde tafel ging over het onderwerp from Active to Passive to Factor Investing. ‘Factor Investing' wordt steeds populairder vanwege de relatief lage kosten en de transparantie. Bovendien zijn de technieken die factorbeleggers gebruiken, door de beschikbaarheid van veel data, inmiddels voor vrijwel iedereen toegankelijk.’

De tweede ronde tafel had als onderwerp External Manager Selection. Als er iets blijkt uit deze ronde tafel dan is het dat dé ideale externe manager niet bestaat. Daarvoor is de behoefte onder partijen die externe managers selecteren te divers. Maar, wellicht niet heel verrassend: ESG valt niet meer weg te denken. Partijen die zich bezighouden met externe manager selectie vinden dit zo belangrijk dat het zelfs in het DNA van externe managers moet zitten.

Klik hieronder om het magazine te lezen.

Bijlagen