NIBC benoemt Dick Sluimers tot voorzitter van de Raad van Commissarissen per 27 april 2019

NIBC benoemt Dick Sluimers tot voorzitter van de Raad van Commissarissen per 27 april 2019

Dick Sluimers NIBC Bank.jpg

NIBC is verheugd bekend te maken dat de Raad van Commissarissen de heer Dick Sluimers heeft benoemd tot voorzitter van de Raad van Commissarissen van NIBC Holding N.V. en NIBC Bank N.V. per 27 april 2019. De Nederlandsche Bank (DNB) heeft haar instemming verleend aan de benoeming. De heer Wim van den Goorbergh, de huidige voorzitter van de Raad van Commissarissen, treedt af na de jaarlijkse Algemene Vergadering van Aandeelhouders (AvA) op 26 april 2019. De heer Van den Goorbergh is sinds 2005 lid van de Raad van Commissarissen en sinds 2010 voorzitter van de Raad van Commissarissen.

Paulus de Wilt, CEO van NIBC:

”De Executive Committee is Wim zeer dankbaar voor alles wat hij in de afgelopen 14 jaar voor NIBC heeft gedaan. Door zijn rustige en consciëntieuze manier van leidinggeven aan de Raad van Commissarissen, wist hij de belangen van onze aandeelhouders, klanten en medewerkers met elkaar in overeenstemming te brengen – ook in lastige tijden. Hij heeft nooit geaarzeld zijn visie en advies te delen en NIBC heeft van zijn jarenlange ervaring in het bankwezen en in corporate governance kunnen profiteren. Ik zal zijn openhartige en wijze inbreng missen en wens hem het beste voor de toekomst. Tegelijkertijd kijk ik ernaar uit om de samenwerking met Dick in zijn nieuwe rol te intensiveren.”

De heer Sluimers is in 2016 benoemd tot lid van de Raad van Commissarissen en is nu vicevoorzitter van de Raad van Commissarissen en voorzitter van het Audit Committee. Hij is voormalig voorzitter van de Raad van Bestuur van Algemene Pensioen Groep N.V. (APG N.V.).

NIBC is de zoektocht gestart naar een nieuw lid van de Raad van Commissarissen die onder andere de functie van voorzitter van het Audit Committee zal bekleden.

Verder zal de Raad van Commissarissen de heer Michael Christner op de AvA van 26 april 2019 voordragen voor herbenoeming als lid van de Raad van Commissarissen van NIBC Holding N.V. en NIBC Bank N.V. voor een periode van maximaal vier jaar. De heer Christner wordt voorgedragen namens de meerderheidsaandeelhouder van NIBC. Bij herbenoeming begint Christner aan een derde termijn van vier jaar.

De heer Christner is in 2011 benoemd tot lid van de Raad van Commissarissen en is lid van het Audit Committee. Hij is nu Managing Director van J.C. Flowers & Co. en CEO of Vall Banc S.A.U.