Jurgen Stegmann commissaris bij MN


Jurgen Stegmann commissaris bij MN

Mr Jurgen Stegmann wordt commissaris bij MN. Hij volgt Johan van der Ende op als lid van de Raad van Commissarissen bij de pensioenuitvoerder in de maakindustrie en maritieme sector. Zijn benoeming is inmiddels met positieve uitkomst getoetst door de AFM. Stegmann zal in de RvC focus hebben op de portefeuilles Vermogensbeheer, Finance en Risk Management.

Jurgen Stegmann heeft het grootste gedeelte van zijn loopbaan binnen de bancaire sector en asset management industrie gewerkt. Binnen Fortis Bank Nederland was hij Lid van de Raad van Bestuur, verantwoordelijk voor o.a. Risk Management. Aansluitend was hij Chief Risk Officer en vice-voorzitter van de Raad van Bestuur bij NIBC in Den Haag.

Na een periode als zelfstandig opererend consultant op het gebied van governance, strategie en risk management, werd hij in 2011 Chief Financial & Risk Officer bij Robeco. Dat bleef hij tot 2015.

“Met Jurgen Stegmann krijgen we een zeer ervaren bestuurder en toezichthouder aan boord”, zegt Ella Vogelaar, president-commissaris van MN. “Jurgen heeft een enorme brede ervaring in finance, risk management en asset management, en hij heeft tastbaar bijgedragen aan de huidige inzichten en gangbare werkwijzen op het gebied van risk management. Zijn specifieke ervaring en netwerk bij verschillende marktleiders in de brede financiële dienstverlening, is binnen de RvC van MN een waardevolle toevoeging aan het bestaande palet.”

Stegmann is sinds 2005 commissaris bij verschillende organisaties, zoals o.a. ABN AMRO (Voorzitter Risk & Capital Committee), Janssen de Jong Groep (bouwbedrijf) en tot 2018 Stichting Woonstad Rotterdam (woningcorporatie).

 

  • E-mail

 permalink

 

Meer On the move


Terug naar het overzicht

Terug naar boven