Northern Trust Asset Management benoemt Wouter Sturkenboom tot Chief Investment Strategist voor Europa, Midden-Oosten en Pacific-Azië


Northern Trust Asset Management benoemt Wouter Sturkenboom tot Chief Investment Strategist voor Europa, Midden-Oosten en Pacific-Azië

Vermogensbeheerder Northern Trust Asset Management heeft Wouter Sturkenboom aangesteld als Chief Investment Strategist voor Europa, het Midden-Oosten, Afrika (EMEA) en Azië/Pacific (APAC). In deze nieuw gecreëerde functie zal Sturkenboom verantwoordelijk zijn voor het ontwerpen, implementeren en communiceren van de wereldwijde beleggingsstrategie voor het groeiende klantenbestand van het bedrijf.

Voorafgaand aan deze aanstelling werd Marie Dzanis in juli 2018 benoemd tot hoofd van Northern Trust Asset Management’s business voor EMEA. Deze strategische benoemingen sluiten aan op de uiteenlopende wensen van beleggers in Europa.

Vanuit Nederland rapporteert Sturkenboom aan Jim McDonald, Chief Investment Strategist bij Northern Trust. Sturkenboom is verantwoordelijk voor het ontwikkelen van tactische en strategische beleggingsstrategieën en het ondersteunen van de multi-asset class-initiatieven wereldwijd.

“Met Wouters ervaring in de kapitaalmarkten, analytische ervaring en uitgebreide begrip van de wereldwijde markten, hebben wij er het volste vertrouwen in dat hij onderscheidende inzichten zal leveren die wereldwijd bij beleggers zullen aanslaan”, zegt McDonald.

Sturkenboom heeft recent zes jaar gewerkt bij Russell Investments, als beleggingsstrateeg eerst in Londen en vervolgens in New York. Daar was hij verantwoordelijk voor de huisvisie op EMEA, inclusief de economische- en de marktanalyse. Verder ondersteunde hij het multi-asset team in het nemen van beslissingen betreffende de allocatie over de verschillende beleggingscategorieën. Daarvoor werkte hij zes jaar in Amsterdam, waar hij een senior beleggingsstrateeg was bij Kempen Capital Management.

Sturkenboom is een gecertificeerde Chartered Financial Analyst en een gecertificeerde Chartered Alternative Financial Analyst. Hij heeft een M.A. in international affairs van de George Washington University en een M.S. in internationale economie van de Universiteit van Maastricht.

"Bij Northern Trust Asset Management zijn we trots op ons vermogen om onderscheidende oplossingen en uiteenlopende inzichten te leveren aan beleggers over de hele wereld", aldus Marie Dzanis, hoofd van Northern Trust Asset Management in EMEA. "We zijn blij dat Wouter zich bij ons team heeft aangesloten. Hij deelt onze passie voor het leveren van een uitzonderlijke klantervaring en helpt ons om bruikbare inzichten te leveren aan beleggers."

"De reputatie van Northern Trust Asset Management op het gebied van robuust kapitaalmarktonderzoek, had samen met expertise op het gebied van portefeuillesamenstelling en innovatie een grote aantrekkingskracht", aldus Sturkenboom. "Ik zie ernaar uit om onze klanten te helpen bij het realiseren van hun beleggingsdoelstellingen op de lange termijn via onze kantoren voor in EMEA en APAC."

Northern Trust Asset Management is een van 's werelds toonaangevende vermogensbeheerders. Het bedrijf, met meer dan 900 miljard dollar onder beheer, streeft naar het leveren van innovatieve en efficiënte strategieën die investeerders compenseren voor de risico's die ze nemen. Het biedt een reeks onderscheidende beleggingsoplossingen en diverse inzichten voor klanten vanuit een netwerk van kantoren over de hele wereld, waaronder Londen, Amsterdam en Stockholm in de EMEA-regio.

 

  • E-mail

 permalink

 

Meer On the move


Terug naar het overzicht

Terug naar boven