Wisseling van de wacht in bestuur KPS

Wisseling van de wacht in bestuur KPS

Edwin Schop

Op 2 oktober jl. heeft de officiële overdracht plaatsgevonden van het penningmeesterschap van de Kring van Pensioenspecialisten.

Op die dag heeft waarnemend penningmeester Tim Zuiderman de bankpas (zie foto) en financiële stukken van KPS overgedragen aan bestuurslid Edwin Schop. Met deze handeling heeft Tim een periode van ruim 5 jaar van nauwe betrokkenheid in het bestuur afgesloten. Van 2016 tot 2018 was Tim (roulerend) voorzitter. Begin 2018 droeg hij de voorzittershamer over aan Hedwig Peters. Tegelijkertijd overhandigde Hedwig de financiële administratie aan Tim tot het moment dat een bestuurslid deze taak permanent op zich kon nemen. Na een intensieve periode bij KPS zal Tim zich o.a. richten op de ontwikkelingen in zijn bedrijf. Wij danken hem hartelijk voor zijn enthousiaste en inspirerende bijdrage aan het bestuur van KPS.Uiteraard blijft hij zijn inbreng geven als lid van KPS.

Per 1 september jl. is Edwin Schop toegetreden tot het bestuur met het aandachtsgebied ‘pensioen-juridische zaken’. Het KPS bestuur is verheugd dat Edwin Schop per 2 oktober het penningmeesterschap op zich heeft genomen.

Het bestuur van KPS bestaat na deze wijzigingen uit: Hedwig Peters (voorzitter), Fokko Covers (vicevoorzitter), Edwin Schop (penningmeester), Gerard van ’t Hoff, Alfred Kool, Edwin Schop, Adriaan Smits, Henk-Jan Strang en Mark Verschuren.

mr. drs. E. Schop CPL

Edwin Schop (1966) is vanaf 1 september 2018 verbonden aan Swalef pensioenjuristen | academie. Edwin was oprichter en directeur van Flexis Groep. Hij heeft zich de afgelopen 25 jaar bezig gehouden met collectieve arbeidsvoorwaardenregelingen, in het bijzonder op het gebiedvan pensioen. 1 januari 2017 is Flexis Groep overgenomen door UniRobe Meeùs Groep (UMG), op 1 november 2017 is UMG overgenomen door Aon. Edwin studeerde economie (EUR) en arbeidsrecht (UvA), volgde in 2006 de postdoctorale opleiding Certified Pension Lawyer (VU) en is Wft-gecertificeerd Adviseur Pensioen en Adviseur Inkomen. Edwin zit in de redactieraad van Tijdschrift Pensioen Advies, is vaste medewerker van het Tijdschrift Pensioen Jurisprudentie en verbonden aan het VU Expertisecentrum Pensioenrecht.