Vanguard benoemt Gregoire Blanc tot Senior ETF Capital Markets Specialist


Vanguard benoemt Gregoire Blanc tot Senior ETF Capital Markets Specialist

Vanguard heeft Gregoire Blanc aangesteld als Senior ETF Capital Markets Specialist. In deze functie zal Gregoire een belangrijke rol spelen binnen het ETF Capital Markets team van Vanguard. Hij wordt mede-verantwoordelijk voor de liquiditeit van Vanguard producten en zal klanten helpen bij het behalen van hun beleggingsdoelstellingen. Gregoire zal rapporteren aan Thomas Bartolacci, Hoofd ETF Capital Markets Markets Europa.

Thomas Merz, Hoofd Distributie, Europa, Ex-VK, “We richten ons op ETF-gebied in Europa zowel op het uitbreiden van ons productaanbod als op het versterken van onze ondersteuning aan klanten. Gregoire brengt ons een schat aan kennis en ervaring. Met zijn hulp zal ons team onze klanten de best mogelijek handelservaring kunnen bieden en dus ook de laagst mogelijk kosten voor hen kunnen bewerkstelligen, bij het kopen en verkopen van ETFs.”

Gregoire komt van Lyxor Asset Management waar hij Hoofd ETF Capital Markets was.

Gregoire begon in 2009 bij Lyxor in het ETF Broker/Dealer Sales team. Hij heeft zijn MSc in Financiële Markten aan de EDHEC Business School behaald.

Gregoire is de meeste recente benoeming in een reeks senior ETF-aanstellingen sinds begin dit jaar bij Vanguard, met ondermeer; de benoeming in juni van Simone Rosti tot Hoofd Italië, Markus Weis die in de rol Adjunct-Hoofd van Duitsland en Oostenrijk in februari is aangenomen; en Liz Wright, Rahul Thrakar en Christophe Collet die ook tot Senior ETF Specialist zijn benoemd.

Vanguard beheert $5,000 miljard namens meer dan 20 miljoen beleggers wereldwijd. Als een van de grootste vermogensbeheerders ter wereld, biedt Vanguard een brede selectie aan beleggingsfondsen tegen lage kosten, ETFs, advies, en aangelegen diensten. Opgericht in 1975, staat het hoofdkantoor van Vanguard in Malvern, Pennsylvania.

In Europa had Vanguard per eind mei 2018 meer dan $175 miljard onder beheer.

 

  • E-mail

 permalink

 

Meer On the move


Terug naar het overzicht

Terug naar boven