State Street Global Advisors stelt Jacqueline Lommen aan als senior defined contribution pensioenstrateeg voor Noord-Europa


State Street Global Advisors stelt Jacqueline Lommen aan als senior defined contribution pensioenstrateeg voor Noord-Europa

State Street Global Advisors (SSGA), de vermogensbeheerder van State Street Corporation (NYSE: STT), stelt Jacqueline Lommen aan als senior defined contribution (DC) pensioenstrateeg voor Noord-Europa. Zij gaat werken vanuit Amsterdam en rapporteren aan Alistair Byrne, hoofd beleggingsstrategie DC Europa bij SSGA.  

Lommen, die bijna 30 jaar ervaring heeft in de pensioen- en vermogensbeheersector, wordt verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de Noord-Europese DC-activiteiten met een speciale focus op Nederland en grensoverschrijdende DC-initiatieven. Ze is afkomstig van Robeco Asset Management waar ze als senior vice president Europese pensioenen verantwoordelijk was voor de groei van de institutionele pensioen-vermogensbeheer activiteiten in Nederland en Europa. Daarvoor stond ze mede aan het hoofd van de pan-Europese pensioen praktijk van Aon Hewitt Consulting, waar ze het team aanstuurde dat verantwoordelijk was voor de eerste grensoverschrijdende ‘Institutions for Occupational Retirement Provision’ (IORP) voor grote multinationals.

Lommen is ook drie jaar werkzaam geweest bij toezichthouder De Nederlandsche Bank (DNB). Gedurende haar tijd bij DNB was zij de afgevaardigde voor het Occupational Pensions Committee van de European Insurance and Occupational Pensions Authority (EIOPA). Vanuit deze functie was zij nauw betrokken bij internationale onderhandelingen over de ontwikkeling en implementatie van Europese en Nederlandse wet- en regelgeving, waaronder IORP II, Solvency II, en FTK.

Daarvoor heeft zij ook verschillende functies gehad bij Aegon NV, waaronder hoofd corporate en institutionele klantenteam, hoofd onderzoek en econoom.

Byrne: “De Europese DC pensioenmarkt ontwikkelt zich snel en is voor ons een belangrijke strategische prioriteit. Jacqueline’s expertise gaat ons helpen bij het ontwikkelen van onze propositie richting pensioenfondsen en andere pensioen aanbieders  in de hele regio en het bieden van goede pensioenresultaten aan pensioendeelnemers. We zijn verheugd om haar te verwelkomen in ons team.”

 

  • E-mail

 permalink

 

Meer On the move


Terug naar het overzicht

Terug naar boven