MFS wint duurzaam aandelenmandaat opkomende markten van €600 miljoen van Luxemburgs FDC

MFS wint duurzaam aandelenmandaat opkomende markten van €600 miljoen van Luxemburgs FDC

Opkomende markten Aandelen
Emerging Markets (01) EM Opkomende landen

MFS Investment Management (MFS) gaat voor de Luxemburgse overheidsinstelling Fonds de Compensation Commun au regime general de pension (FDC), een actief opkomende markten aandelenmandaat met een duurzame aanpak beheren. Het mandaat voor de SICAV heeft een waarde van 600 miljoen euro.

De gekozen strategie, MFS Blended Research Emerging Markets Equity, heeft een gediversifieerde actieve aanpak met een consistente bottom‐up stock selectie en combineert fundamentele en kwantitatieve research. Het belegt in bedrijven met een hoger dan gemiddelde kwaliteit, een aantrekkelijke waardering, en goede langetermijnprognoses. Het doel is om het beter te doen dan de MSCI Emerging Markets Index met een beheersbare tracking-error over een gehele marktcyclus. Institutionele beleggers kunnen sinds 2011 in deze strategie beleggen.

Natasha van der Linde, Directeur, Institutional Sales, Benelux bij MFS Investment Management, zegt: “Wij zijn vereerd dat het FDC ons heeft aangewezen om het actieve aandelenmandaat voor opkomende landen te beheren. Wij geloven dat onze expertise op dit gebied en onze op kwaliteit gebaseerde langetermijnbenadering ons in staat stelt om alpha te genereren in dit historisch volatiele en inefficiënte beleggingssegment.”

MFS voldeed aan de duurzaamheidscriteria die FDC aan het mandaat stelde, mede door de geïntegreerde langetermijnfocus en engagement met concrete resultaten. Hierbij hoort het criterium dat bedrijven een langetermijndoelstelling moeten hebben voor hun CO2-uitstoot die voldoet aan het Akkoord van Parijs. MFS zal het mandaat op maat maken door de uitsluitingslijst van de FDC te gebruiken.

Op deze lijst staan bedrijven die zich niet houden aan de Global Compact van de Verenigde Naties en bedrijven die in controversiële wapens handelen.

Van der Linde voegt hieraan toe: “Bij MFS gaat duurzaam beleggen verder dan de integratie van ESG-factoren in het beleggingsproces. Het is ook actief aandeelhouderschap via proxy voting en engagement. Wij geloven dat deze benadering de potentie biedt om echte veranderingen te bewerkstelligen die verder gaan dan uitsluiten en screening. Uiteraard hebben we ook een verantwoordelijkheid naar onze klanten om hen te helpen om hun fiduciaire plichten te vervullen. Daarom bieden wij een op maat gemaakte beleggingsaanpak die past bij wat ze nodig hebben.”

De strategie wordt geleid door een ervaren team van portfoliomanagers, waaronder Lead Portfolio Manager Jed Stocks. Hij werkt samen met James Fallon, Matthew Krummell en Jonathan Sage.

Het beleggingsteam wordt gesteund door het geïntegreerde wereldwijde research platform van MFS, dat bestaat uit fundamentele aandelen-, credit-, en kwantitatieve analyse. Dit zorgt voor een uniek inzicht in de fundamentele waarden en waarderingsdata van bedrijven. Door de inzichten die dit oplevert, vindt  MFS de meest aantrekkelijke beleggingen.

MFS heeft meer dan 22 miljard euro onder beheer in aandelen uit opkomende  landen verdeeld over een aantal toegewijde strategieën en andere regionale en wereldwijde portefeuilles. Dit is inclusief de 8,8 miljard euro in de specifieke global emerging market (GEM) strategieën, waarvan weer 1,2 miljard euro zit in de Blended Research Emerging Markets Equity strategie. MFS beheert de GEM equity strategieën sinds 1 januari 2000.