Oyens & Van Eeghen gaat verder als Delen Private Bank

Oyens & Van Eeghen gaat verder als Delen Private Bank

Banken
Handshake 2.jpg

Vermogensbeheerder Oyens & Van Eeghen heet voortaan Delen Private Bank en neemt daarmee de naam over van het moederbedrijf dat haar begin 2016 overnam. Onder de nieuwe naam gaat zij zich nadrukkelijker profileren als private bank zonder harde ondergrens. Voor het moederbedrijf onderstreept de naamswijziging haar vertrouwen in het Nederlandse team om de in België succesvol gebleken ‘Delen-formule’ tot verdere wasdom te brengen.

Sinds 2018 nam het beheerd vermogen met 150% toe tot ruim boven één miljard euro nu. Directielid Bart Tishauser licht toe: “Die stijging is voor ongeveer gelijke delen toe te schrijven aan organische groei, het positieve beurseffect en het gevolg van de overname en vlotte integratie van Nobel Vermogensbeheer.”

De nieuwe naam vormt het sluitstuk van een geslaagd integratieproces

“De afgelopen zes jaar hebben we de twee organisaties mooi naar elkaar toe laten groeien, in lijn met ons meerjarige strategische plan”, zegt directielid Frederik Kalff. “Zowel qua beleggingsoplossingen als qua strategische keuzes hebben we tot nu toe bewezen dat we samen buitengewoon sterk staan. Onze klanten - vooral ondernemers, families en young professionals - hebben onze flexibiliteit en slagkracht, bijvoorbeeld qua digitalisering, duidelijk kunnen ervaren. Daar plukken we nu de vruchten van: we mochten meer klanten verwelkomen en frequent persoonlijk contact zorgde voor grote klanttevredenheid.”

Delen zet in op verdere groei in Nederland; organisch, via teamuitbreiding en overnames

Eric Lechien, lid van het directiecomité van het Belgische moederbedrijf: “De één miljard vermogen onder beheer is een symbolische mijlpaal en onderstreept de kracht van ons Nederlandse team. De tijd is rijp om vanaf nu te gaan opereren onder één en dezelfde naam.” Lechien vervolgt: “Zoals het een trotste moeder betaamt, koesteren we gezonde ambities voor onze Nederlandse dochter. Ze is uitstekend gepositioneerd voor verdere groei in Nederland. Het is een markt waar we aantrekkelijk overnamepotentieel zien. Wij blijven daarnaast onverminderd op zoek naar commercieel sterke collega’s.”

Waar andere private banks werken met een minimaal instapvermogen, was dit niet het geval bij Oyens & Van Eeghen. Onder de nieuwe naam wil de private bank nadrukkelijker inspelen op dit onderscheid. 

In België is Delen Private Bank de afgelopen 25 jaar zo’n 30x groter geworden qua beheerd vermogen. Destijds was de omvang gelijk aan de Nederlandse tak nu. Michel Buysschaert, tevens directielid bij het moederbedrijf, verklaart: “Delen Private Bank is een naam die staat voor een uitgekiende dienstverlening waarbij de klant centraal staat, aangevuld met digitale efficiëntie. Vermogensbeheer gaat hier verder dan alleen beleggen. Onze klanten wensen een totaaloverzicht van hun volledige vermogen, en rekenen op onze analyse en expertise om van daaruit een planning te maken voor de toekomst. Ook willen ze begeleiding bij onderwerpen zoals schenkingen, fiscaliteiten en kredietverlening. En, niet onbelangrijk: we bedienen vaak meerdere generaties binnen één familie. We hebben daar met Delen Family Services veel kennis over opgebouwd, ondersteund door een sterke digitale tool.”