Mainfirst: Nieuw team Opkomende Markten staat voor continuïteit en nieuw begin

Mainfirst: Nieuw team Opkomende Markten staat voor continuïteit en nieuw begin

Opkomende markten
On the move - mensen - werkloosheid.jpg

MainFirst hervormt zijn Emerging Markets Debt Team en begint daarmee aan het volgende hoofdstuk in het succesverhaal van het MainFirst Emerging Markets Corporate Bond Fund Balanced en het MainFirst Emerging Markets Credit Opportunities Fund.

In de toekomst zullen vier ervaren Portfolio Managers de kern van het team vormen. Sinds kort is Cornel Bruhin weer een van hen. Met hem is de bezieler van MainFirsts huidige opkomende marktstrategieën teruggekeerd naar het bedrijf. Hij stond aan de wieg van MainFirst's strategieën voor opkomende markten en speelde tot eind 2019 een sleutelrol bij de invulling ervan.

Daarnaast heeft MainFirst een ervaren Portfolio Manager kunnen aantrekken die al jaren een zeer succesvol bedrijfsobligatiefonds in opkomende markten beheert. Hij wordt de nieuwe lead manager en hoofd van het Emerging Markets Corporate Debt team bij MainFirst en zal uiterlijk in januari 2022 in dienst treden.

Roman Kostal en Astrid Vogler, die de afgelopen maanden de twee strategieën hebben beheerd, blijven deel uitmaken van het team. Het Emerging Markets Team zal bovendien worden uitgebreid met ten minste één Junior Portfolio Manager.

Meer ervaring en meer beleggingsexpertise

Dit wijst op een nieuw begin voor het Emerging Markets Team van MainFirst. Dankzij deze nieuwe samenstelling is het team krachtig en toekomstbestendig. Het kan bogen op veel ervaring en beleggingsexpertise:

  • Cornel Bruhin heeft 37 jaar ervaring met beleggen in opkomende markten. Hij trad in 2012 bij MainFirst in dienst als de drijvende kracht achter de huidige strategieën voor opkomende markten en staat in de sector bekend om zijn fundamentele bottom-up benadering. Hij staat voor continuïteit voor de beleggers en zal samen met zijn teamgenoten de huidige stijl van de opkomende markten fondsen van MainFirst voortzetten.
    Als een van de pioniers in bedrijfsobligaties uit opkomende markten is Cornel Bruhin al sinds het begin van dit millennium als portfolio manager betrokken bij dit segment en is hij altijd trouw gebleven aan zijn stijl. Sinds eind oktober werkt hij weer voor Mainfirst.
  • Het toekomstige teamhoofd brengt vele jaren ervaring mee als Portfolio Manager van een succesvol fonds van bedrijfsobligaties uit  opkomende markten. Hij heeft een zeer goede staat van dienst en overeenkomstige beoordelingen. Nadere informatie over deze benoeming zal later bekendgemaakt worden.
  • Roman Kostal heeft meer dan 25 jaar ervaring als Portfolio Manager en een uitstekende staat van dienst. Hij volgt een consistent en gedisciplineerd top-down beleggingsproces waarin meer gewicht wordt toegekend aan macro-economische factoren. Hetzelfde geldt voor Astrid Vogler, die meer dan 30 jaar ervaring heeft als Portfolio Manager en Investment Analyst. Roman Kostal en Astrid Vogler vervoegden Mainfirst in respectievelijk 2019 en 2020. Sinds midden 2021 zijn ze lid van het Emerging Markets/Corporate Debt team.

Als gevolg daarvan beschikt het team over zeer complementaire vaardigheden die een holistische beleggingsbenadering mogelijk maken: de beproefde fundamentele bottom-up- en diepgaande kredietexpertise blijft de kern van het beleggingsproces vormen, maar dit wordt aangevuld met macro-economische factoren en beoordelingen.

Evolutie van de succesvolle strategieën voor opkomende markten

De terugkeer van Cornel Bruhin en de benoeming van het nieuwe teamhoofd staan symbool voor continuïteit en een nieuw begin. "Ik kijk ernaar uit om de succesvolle beleggingsstrategieën van het MainFirst Emerging Markets Corporate Bond Fund Balanced en het MainFirst Emerging Markets Credit Opportunities Fund op een naadloze manier voort te zetten," zegt Cornel Bruhin.

Als pionier in dit segment speelde hij een doorslaggevende rol bij de ontwikkeling van MainFirst's opkomende marktstrategieën en heeft hij deze sindsdien fundamenteel vormgegeven. "Er zal geen sprake zijn van een stijlwijziging," benadrukt Bruhin. "Wel zullen we de strategieën evolutionair blijven ontwikkelen en meer aandacht geven aan aspecten zoals ESG en risicobeheer." Er zal veel meer aandacht worden besteed aan beide aspecten, zodat ze nadrukkelijker in het beleggingsproces kunnen worden opgenomen.

"De aanzienlijke expertise van het team en de complementaire mix van vaardigheden, zullen bijdragen aan gerichte verdere ontwikkelingen van producten en processen, waardoor we onze klanten in de toekomst nog betere producten kunnen bieden," aldus Cornel Bruhin.