Natixis IM: Onvoldoende bewijs voor mogelijke beurscorrectie

Natixis IM: Onvoldoende bewijs voor mogelijke beurscorrectie

Aandelen
Koersen.jpg

Onder aandelenbeleggers groeien de zorgen over een mogelijke beurscorrectie, maar volgens portfoliomanager Jack Janasiewicz van vermogensbeheerder Natixis Investment Managers is die vrees niet terecht. “Er is te weinig bewijs om bearish over risicovolle beleggingen te worden.”

Volgens Janasiewicz moeten beleggers kijken naar bedrijfswinsten, en die zijn nog steeds ‘niet teleurstellend’.

Desalniettemin begrijpt Janasiewicz wel waar de vrees voor een correctie vandaan komt. “We hebben dit jaar nog geen koerscorrecties gezien. De geschiedenis leert dat er gemiddeld drie daarvan zouden moeten plaatsvinden.” 

Dat zorgen over een aanstaande beurscorrectie onterecht zijn, betekent volgens de Natixis-strateeg niet dat de komende maanden een eenvoudige rit worden. Zo zijn veel zorgen onder beleggers terug te voeren naar de deltavariant van het coronavirus. 

“We hebben zeker de impact gezien in het meest recente banenrapport in de VS. Het vrijetijds- en horecasegment van de beroepsbevolking zag er in de maand augustus bijna geen banen bijkomen. Het is niet verrassend dat augustus ook een stijging zag in het aantal gevallen met betrekking tot de deltavariant.”

Ook het schuldenplafond en een mogelijk shutdown van de overheid in de VS is volgens Natixis een risico, in tegenstelling tot taperingplannen van de Federal Reserve. “We verwachten niet dat tapering door de Fed een grote tegenwind zal worden. Renteverhogingen zullen belangrijker zijn. Wij zijn van mening dat afbouwen meer een kwestie is van een verkeerd begrepen monetair beleid dan iets anders.