BlackRock: Steeds meer geld naar Chinese obligatie-ETF’s

BlackRock: Steeds meer geld naar Chinese obligatie-ETF’s

ETF's
Handel met China.jpg

De huidige vastrentende markten worden vooral aangejaagd door het beleid van de centrale banken. Dit heeft ertoe geleid dat het aantal negatief renderende obligaties in een recordtempo is opgelopen. Beleggers jagen momenteel massaal op rendement.

High yield blijft in trek bij beleggers ten koste van investment grade vanwege de lagere duration. Dat blijkt ook uit de instroom in high yield-ETF’s. Die bedroeg dit jaar tot 31 mei liefst $2 miljard.

Het deel van de vastrentende markt dat meer dan 2,5% rendeert, bestaat voor meer dan de helft uit Chinese obligaties en dat ontgaat beleggers niet: het rendement op Chinese staatsobligaties op 5 jaar staat op 3,0%, vergeleken met de gelijkwaardige 5-jaars Amerikaanse Treasuries die slechts 0,9% opleveren. Dat is een verschil van maar liefst 2,1%.

De opname van Chinese obligaties in wereldwijde indices biedt beleggers tegenwicht tegen de marktvolatiliteit in andere markten en dat is ook te zien aan de ETF-instroom. Die bedroeg vanaf het begin van dit jaar $4 miljard.