Amundi: Uiteenlopen economische snelheden voedt marktvolatiliteit

Amundi: Uiteenlopen economische snelheden voedt marktvolatiliteit

Verenigde Staten
Amerika (01)

De beleggingsstrategen van Amundi verhogen hun economische ramingen voor de Verenigde Staten. Tegelijkertijd stellen ze hun verwachtingen elders neerwaarts bij. De financiële markten kunnen komende maand volatiel blijven.

Dit stellen CIO Pascal Blanqué en deputy CIO Vincent Mortier in hun voorwoord bij de Global Investment Views voor februari van de Franse assetmanager. Ze wijzen erop dat de beurzen sterk aan het jaar begonnen en dat de nieuwe Amerikaanse regering nu stimulerend beleid kan uitrollen.

Hierop hebben ze hun verwachting voor de economische groei in de VS voor dit jaar met 1% verhoogd naar 5,2-5,7%. De markten zijn hierop volgens Blanqué en Mortier gaan twijfelen aan het idee dat er ‘nooit meer inflatie’ zal komen. De gestegen Amerikaanse kapitaalmarktrente zou hiervan het gevolg zijn. 

Voor de allocatie van portefeuilles raden ze daarom aan om minder in langlopende obligaties te beleggen. Als de economische groei doorzet, zal de Federal Reserve ernaar nijgen het opkoopprogramma terug te schalen. Dit doet de Amundi-strategen ook voorzichtiger worden met schulden uit opkomende landen. Aan inflatie gelinkte obligaties worden juist aantrekkelijker, voegen ze toe.

Over het algemeen, blijven Blanqué en Mortier aandelen prefereren boven obligaties. Maar ook hier zien ze het ‘reflatiethema’ een rol spelen, met meer oog voor waarde en cyclische markten, zoals Japan en opkomende landen. In Europa kan verlenging van lockdowns tot nieuwe dips leiden.