LGIM: Aandelenweging omhoog op gloren economische normalisatie

LGIM: Aandelenweging omhoog op gloren economische normalisatie

Aandelen
Aandelenkoersen

LGIM blijft positief over risicovolle beleggingen en is van plan de wegingen in portefeuilles verder op te voeren, zolang economische normalisatie aan de horizon gloort en beleidsmakers hun steun voortzetten.

Dit meldt Emiel van den Heiligenberg, Head of Asset Allocation bij LGIM, in zijn voorwoord bij de kwartaaloutlook van de Britse asset manager. De nieuwe golf van coronabesmettingen en de schokkende beelden uit Washington lieten beleggers niet onberoerd. Maar er is ook reden tot optimisme, met het aantreden van een nieuwe Amerikaanse regering en het op stoom komen van vaccinatieprogramma’s, aldus Van den Heiligenberg.

‘Onze beleggingsprognoses spelen in op het thema van normalisatie’, vervolgt de beleggingsstrateeg. ‘De wereldeconomie is vroeg in de cyclus en beleidsmakers blijven erg ondersteunend. Aandelen kunnen er duur uitzien in absolute zin, maar op relatieve basis geloven wij dat de risicopremie voor aandelen aantrekkelijk blijft.’

Van den Heiligenberg ziet minder in obligaties van hoge kredietwaardigheid, omdat op de huidige renteniveaus het rendement niet opweegt tegen het risico. Liever voegt hij daarom juist risicovollere beleggingen toe door op dips te kopen of de wegingen geleidelijk te laten oplopen.