Kempen introduceert Diversified Distressed Debt Pool

Kempen introduceert Diversified Distressed Debt Pool

Obligaties
Obligaties (02)

Kempen Capital Management (Kempen) introduceert vandaag de Diversified Distressed Debt Pool. De introductie van de nieuwe pool is een belangrijke aanvulling op het huidige aanbod van Kempen aan alternatieve beleggingsproducten. Professionele en retail-beleggers krijgen nu op een innovatieve en kostenefficiënte manier toegang tot de Distressed Debt-markt.

Distressed Debt is schuldpapier van bedrijven die in financiële of operationele nood verkeren, in gebreke blijven of failliet zijn. Dit schuldpapier wordt daardoor flink onder de nominale waarde verhandeld. Distressed Debt-fondsen kunnen een vangnet vormen voor bedrijven met te veel schuld door een actieve rol te spelen in de herstructurering van die bedrijven en daarna de onderneming van nieuw kapitaal te voorzien.

De Diversified Distressed Debt Pool is opgebouwd uit Distressed Debt-fondsen die door Kempen, dat al sinds 2005 in deze strategie belegt, zorgvuldig zijn geselecteerd. Hierbij geeft de pool toegang tot de Distressed Debt-markt via vijf bedreven beleggingsspecialisten, om een​​goede risicospreiding te bieden. De pool heeft daarnaast een open-end structuur waarbij beleggers maandelijks kunnen instappen en eens per kwartaal kunnen uitstappen (kwartaalverkopen tot 25% van het fondsvermogen).

Remko van der Erf, Co-head Alternative Strategies bij Kempen, licht toe: ‘Doordat Distressed Debt een cyclisch fenomeen is, presteren fondsen die zich specialiseren in Distressed Debt vaak goed na een crisis. De fondsen vormen een vangnet voor ondernemingen met te veel schuld. De beste manier om in Distressed Debt te beleggen is via ervaren specialisten. Wij bundelen deze specialisten in een pool waardoor het beleggen in Distressed Debt voor een grote groep beleggers toegankelijk wordt. De voordelen voor onze klanten zijn dat Kempen zorgdraagt voor selectie, due diligence en monitoring, en ook toeziet op het ESG-beleid van de fondsen. Daarnaast biedt de pool toegang tot ‘best in class’-specialisten met daarbij actief portefeuille-beheer en een relatief goede liquiditeit.’

Michiel Meeuwissen, Co-head Alternative Strategies bij Kempen vult aan: ‘In de huidige marktomgeving, waarin beleggers op zoek zijn naar nieuwe vormen om rendement te behalen, bieden wij onze klanten graag nieuwe beleggingsproposities aan om hen hierbij helpen. In deze specialisatie ligt onze kracht en hierin ziet Kempen de toegevoegde waarde om aan de vraag van klanten te voldoen, nu en in de toekomst. We zien dan ook grote interesse in de markt voor de Distressed Debt-pool.’