BlackRock: Goed nieuws coronavaccins stuwt obligaties uit opkomende markten

BlackRock: Goed nieuws coronavaccins stuwt obligaties uit opkomende markten

Gezondheidszorg.jpg

Het gunstige nieuws over de covid-vaccins biedt positieve vooruitzichten voor het herstel van de wereldeconomie. De hoopgevende resultaten over de effectiviteit van vaccins die goedkoper zijn en makkelijker de weg vinden naar de bevolking, zijn positief voor opkomende economieën. Beleggingen in schuldpapier uit die regio’s veren daardoor op, wat voor BlackRock reden is om de onderweging in die beleggingen op te heffen. Dat stellen experts van het BlackRock Investment Institute (BII) in hun wekelijkse marktcommentaar.

“Beleggingen uit opkomende markten zijn bijna het hele jaar achtergebleven bij die uit ontwikkelde markten, maar begonnen de afgelopen weken aan een inhaalslag, waardoor het merendeel hiervan nu op een positief jaarrendement staat”, schrijven de experts. “Wel zijn de schulden in lokale valuta’s minder snel hersteld dan die in Amerikaanse dollars. Dit als gevolg van de forse waardedaling van veel opkomendemarktenvaluta’s. Toch denken we dat die obligaties weer meer toekomst hebben, nu de wisselkoersen ten opzichte van de dollar stabiliseren.”

“Doordat de economische vooruitzichten rooskleuriger zijn, is de risicobereidheid onder beleggers toegenomen. Dit betekent dat de vlucht naar veiligehavenbeleggingen, zoals de dollar, zou moeten afzwakken”, denkt het BII.

“Het feit dat de Chinese groei weer bijna op pre-coronaniveau ligt, voorspelt veel goeds voor de rest van de regio”, aldus het BII. “Tactisch gezien hebben wij daarom een overwogen positie in Aziatische vastrentende waarden.”