Willis Towers Watson: New research calls for greater allocations to China

Willis Towers Watson: New research calls for greater allocations to China

China
China

In een eerdere publicatie van het Thinking Ahead Institute (‘TAI’) is reeds gepleit voor een grotere en standalone allocatie naar Chinese effecten. De belangrijkste argumenten die in dat artikel naar voren kwamen zijn de diversificatievoordelen en de kansen voor toegevoegde waarde door actief beheer. Een allocatie naar de Chinese aandelenmarkten vraagt echter wel om de juiste aanpak.

Deglobalisering en toenemende geopolitieke spanningen worden al lang genoemd als belangrijke argumenten die beleggers ervan weerhouden om meer naar China te alloceren. De uitbraak van de COVID-19-crisis heeft deze trends in de hoofden van beleggers alleen maar versterkt.
 
Het nieuwe rapport van het TAI, “Allocation to China in a new world order”, bepleit echter dat de casus voor China onverminderd sterk blijft. Nieuw in dit rapport is dat met behulp van een scenario learning framework een concreet percentage voor een allocatie naar China wordt voorgesteld. Op basis hiervan zouden beleggers gemiddeld genomen hun allocatie naar China significant moeten verhogen. Daarmee kunnen beleggers tevens inspelen op toekomstige geopolitieke ontwikkelingen en de rol die China hierin zal vervullen.
 
Willis Towers Watson gelooft dat nu het juiste moment is om na te denken over een (hogere) allocatie naar China. Voor vragen of interview verzoeken, nu of in de toekomst, staat het Investments team in Amsterdam graag ter beschikking!