Quintet breidt uit naar Azië

Quintet breidt uit naar Azië

Azië
  • Jing Zhang Brogle benoemd tot Market Head Asia International bij Quintet Switzerland
  • Ervaren bankier geeft langetermijnstrategie gestalte door onze aanwezigheid in ‘s werelds snelstgroeiende markt voor vermogensbeheer uit te breiden

Quintet Private Bank, met hoofdkwartier in Luxemburg en actief in 50 Europese steden, gaat haar activiteiten uitbreiden naar Azië, de snelstgroeiende markt voor vermogensbeheer ter wereld.

Daarom heeft Quintet Switzerland, onderdeel van Quintet Private Bank, Jing Zhang Brogle benoemd tot Market Head, Asia International.

Zhang Brogle is een zeer ervaren vermogensbeheerder die eerder werkzaam was als Global Market Manager Asia bij Edmond de Rothschild (Zwitserland). Ze gaat bij Quintet een kwalitatief hoogwaardig team van cliëntadviseurs samenstellen dat vanuit Zwitserland Azië gaat bedienen. Daarbij gaat ze voortbouwen op de multibooking-benadering en de familyoffice-capaciteiten die Quintet Switzerland biedt.

Naast haar ervaring als directeur van Edmond de Rothschild Family Advisory in Hong Kong is Zhang Brogle ook werkzaam geweest als CEO van het Hongkongse filiaal van de Zwitserse bank. Eerder was ze CEO en lid van de Raad van bestuur bij Vontobel Wealth Management, Hongkong en Head of Greater China bij Vontobel Private Banking International, Zwitserland. Daarvoor was ze werkzaam als senior cliëntadviseur bij UBS Wealth Management in Zwitserland.

Ze heeft de Zwitserse en Chinese nationaliteit en haar carrière staat in het teken van het bouwen van financiële bruggen tussen Europa en Azië. Zhang Brogle heeft in Shanghai en Zurich gestudeerd en ze is een Chartered Financial Analyst.

“Ik ben zeer verheugd Jing in ons team te mogen verwelkomen. Ze gaat een essentiële rol vervullen in ons langetermijnplan om een robuuste internationale privatebanking-franchise op te zetten,” zei Emmanuel Fievet, CEO van Quintet Zwitserland.

“De ambitie van Quintet is om geleidelijk uit te groeien tot een wereldwijde toonaangevende boutique vermogensbeheerder – en de meest vertrouwde beheerder van familievermogen, voor wie de belangen van zijn cliënten altijd op de eerste plaats komen,” aldus Fievet. “Jing is erg onder de indruk van onze klantgerichte benadering en ze is een geweldige aanwinst voor ons team.”

“In deze uitdagende tijden voor de wereld en in deze voor vermogensbeheerders transformatieve periode, doet het mij veel genoegen dat ik deze nieuwe functie bij de nieuwste private bank van Zwitserland mag gaan vervullen,” zei Zhang Brogle. “Ik verheug me erop dat ik al mijn kennis en ervaring kan gaan inzetten voor deze uitdaging voor de sector, in nauwe samenwerking met mijn collega’s in Zürich en bij de andere vestigingen van Quintet. Hierbij blijven we bouwen aan een cultuur van partnerschap en is niets belangrijker is dan het juiste te doen voor de individuen en de families die we van dienst zijn.