M&G: M&G luidt noodklok over behalen SDG's

M&G: M&G luidt noodklok over behalen SDG's

Duurzaam beleggen
Duurzaam (3).jpg

De wereldwijde ambitie om de 17 duurzame ontwikkelingsdoelen van de VN (SDG’s) in 2020 te halen heeft door de coronapandemie vertraging opgelopen. Dat blijkt uit een rapport van de Britse vermogensbeheerder M&G. De SDG’s hebben tot doel om een einde te maken aan armoede, de planeet te beschermen en ervoor te zorgen dat alle mensen in 2030 in vrede en welvaart  kunnen leven.

Het rapport (bijgevoegd) analyseert hoe de wereld ervoor staat qua het behalen van de 17 doelstellingen en welke rol de pandemie speelt in de bevordering of belemmering van deze voortgang. 

Liefst 12 van de 17 SDG’s lopen achter op schema om de deadline van 2030 te halen. 10 van 17 SDG's hebben last van de pandemie. Dre sociaaleconomische doelstellingen staan het meest onder druk van deze crisis. Zo zijn dit jaar meer dan 71 miljoen mensen in extreme armoede teruggevallen. De eerste stijging in ruim tien jaar. Vijf SDGs ‘profiteren’ van de pandemie, zoals schone energie en duurzame steden.

Ben Constable Maxwell, hoofd duurzaam- en impactbeleggen bij M&G: “Voor de pandemie bleek al dat er sprake was van enige vertraging. De wereld moet inzien dat het juist nu hoog tijd is voor verandering. Er moet op alle gebied worden samengewerkt om de doelen te behalen."

Veronique Chapplow, beleggingsstrateeg van het M&G Positive Impact Fund: “Sinds de intrdouctie van de SDG’s vijf jaar geleden hebben gelukkig steeds meer impactgerichte beleggers deze duurzaamheidsdoelen opgenomen in hun strategieën. Met nog maar tien jaar te gaan zal het echter nog een hele klus worden om de doelen van de VN te halen.”

Bijlagen