DWS: Transacties komen weer langzaam op gang

DWS: Transacties komen weer langzaam op gang

Koersen.jpg

De coronapandemie duwt de wereldeconomie hoogstwaarschijnlijk in een recessie. Gelukkig zijn we al getuige van een geleidelijke verbetering van de economische activiteit, maar het is nog onzeker wanneer een algeheel herstel precies intreedt.

Dat schrijven de infrastructuurexperts van DWS in hun strategische vooruitzichten voor Europa over de tweede jaarhelft. Sommige infrastructuursectoren, zoals gereguleerde netwerken en vrachtvervoer, hebben tijdens het huidige economische klimaat hun veerkracht getoond. Voor andere sectoren, zoals personenvervoer en Noord-Amerikaanse energie, geldt een veel somberder verhaal. Daarnaast bewijst deze crisis volgens DWS hoe belangrijk goede digitale infrastructuur is om de economie niet te laten doodbloeden.

Het ophalen van geld voor infrastructuurfondsen is weer grotendeels hervat, maar als gevolg van de onderliggende macro-economische onzekerheid ziet DWS een gedeeltelijke verschuiving van added-value allocaties naar core- en core plusstrategieën waarvan het dividend beter is in te schatten.

DWS merkt op dat private infrastructuurtransacties weer langzaam op gang komen, maar dat de gemiddelde instapwaarderingen lager zijn. De vermogensbeheerder schat in dat als duidelijker wordt hoe de economie zich herstelt, de waarderingen op de midellange termijn weer op niveau komen, zeker nu de rente langer laag blijft.

DWS ziet een aantal duidelijke trends in infrastructuurbeleggingen, waaronder de elektrificatie van het vervoer, digitalisering, duurzaamheid, de energietransitie en de circulaire economie. Volgens de vermogensbeheerder kan de pandemie een cruciaal moment zijn voor deze beleggingscategorie omdat beleggers infrastructuur interessant vinden om risico’s te spreiden.