Rothschild & Co Asset Management Europe draagt beheer alternatieve multi-asset management-activiteiten over aan CANDRIAM

Rothschild & Co Asset Management Europe draagt beheer alternatieve multi-asset management-activiteiten over aan CANDRIAM

Fusies & Overnames (M&A)
Handshake 2.jpg

CANDRIAM en Rothschild & Co Asset Management Europe hebben een overeenkomst gesloten om het beheer van de alternatieve multi asset management activiteiten van Rothschild & Co Asset Management Europe aan CANDRIAM over te dragen. De overeenkomst betreft de open fondsen naar Frans recht en naar Luxemburgs recht alsook gespecialiseerde institutionele fondsen en dat voor een totaal vermogen van circa 350 miljoen euro.

Deze operatie past binnen een samenwerking die Rothschild & Co Asset Management Europe en CANDRIAM zijn aangegaan. Na afloop daarvan zal Rothschild & Co Asset Management Europe zijn multi asset fondsen in alternatief beheer en een microfinancieringsfonds aan CANDRIAM overdragen, zodat die laatste er de beheermaatschappij van wordt, uiteraard op voorwaarde dat de benodigde toestemming wordt verkregen van  de bevoegde toezichthouders. (meer bepaald AMF en CSSF). De operatie houdt ook in dat de teams voor alternatieve multi asset fondsen van Rothschild & Co Asset Management Europe naar CANDRIAM verhuizen.

CANDRIAM versterkt op die manier de capaciteiten in alternatieve multi asset management die het bedrijf al meer dan 20 jaar bij institutionele beleggers ontwikkelt. De vermogensbeheerder versterkt hiermee zijn positie zo  dat hij nieuwe beleggers voor deze beleggingscategorie kan aantrekken..

“We zijn er heel trots op dat we door Rothschild & Co Asset Management Europe zijn geselecteerd om hun activiteiten in alternatieve multi asset over te nemen. Dankzij deze operatie versterkt CANDRIAM zijn beleggingspropositie voor deze beleggingscategorie en kan het een nieuwe activiteit ontwikkelen die in de huidige context bijzonder interessant is voor beleggers”, vertelt Fabrice Cuchet, Deputy CIO van CANDRIAM.

Pierre Baudard, vennoot-zaakvoerder, directeur-generaal van Rothschild & Co Asset Management Europe, besluit: "We zijn verheugd om samen te werken met een toonaangevende speler op het gebied van alternatief multi-management. Dankzij deze overeenkomst kunnen onze klanten blijven profiteren van de expertise en knowhow om hun beleggingen in deze activaklasse op lange termijn te ondersteunen".