SSGA-SPDR: Het belang van een stabiele dividendstrategie

SSGA-SPDR: Het belang van een stabiele dividendstrategie

ETF's
Investeringen.jpg

De snelheid en de intensiteit van de marktbewegingen en het oppotten van cash geven het beeld van een markt die niet handelt op basis van fundamentals. Sinds eind februari staan beleggingsposities onder druk door de verschillende lockdown-maatregelen wereldwijd. En terwijl de impact van de crisis op de ontwikkelde markten nog lang niet is verwerkt, hebben aandelen de eerste klap opgevangen en lijken de koersen het verwacht herstel al in te prijzen.

Voor dividendbeleggers is de belangrijkste vraag hoe stabiel de dividendinkomsten in deze tijden zijn. Een daling van de vraag gecombineerd met hoge bedrijfsschulden doet de vraag rijzen in hoeverre bedrijven de kasstromen kunnen blijven genereren die nodig zijn om reguliere cashdividenden aan aandeelhouders uit te keren.

Philippe Roset, Hoofd SPDR ETF’s Nederland bij State Street Global Advisors: “Wij zijn van mening dat factorbeleggers zich moeten positioneren voor een markt die weer gaat handelen op basis van lange-termijn fundamentals. Gezien de aanhoudende druk op dividenduitkeringen door de economische verstoringen, is de Dividend Aristocrats-methodologie bij uitstek geschikt voor een stabiele dividendstrategie. De primaire overweging bij het samenstellen van de Dividend Aristocrats is de lange termijn track record (5-20 opeenvolgende jaren) in het handhaven (of verhogen) van het reguliere cash dividend dat wordt uitgekeerd aan aandeelhouders.”