Invesco: Fee op Physical Gold ETC omlaag

Invesco: Fee op Physical Gold ETC omlaag

ETF's Grondstoffen
Goud 1

Vermogensbeheerder Invesco verlaagt de jaarlijkse vaste fee voor de Invesco Physical Gold ETC, dat met een AUM van USD 7,6 miljard één van de grootste in Europa beursgenoteerde producten van de onderneming is. Met een vaste vergoeding van 0,19% per jaar en een spread van rond de twee basispunten, biedt de ETC beleggers de laagste totale ‘cost of ownership’ vergeleken met concurrerende producten in Europa.

De ETF-tak van Invesco kende met bijna USD 12 miljard netto instroom een sterk 2019. Hiermee eindigde de vermogensbeheerder op plek 3 op de lijst met ‘net new assets’ van Europese ETF-aanbieders. De prijsverlaging van Invesco’s grootste goud-ETF is een volgende stap in de groeiende rol die Invesco speelt op het gebied van ETFs.

De vraag naar goud nam sterk toe in 2019, waarbij centrale banken voor het 10e achtereenvolgende jaar meer goud kochten dan verkochten en het bedrag dat beleggers in goud ETP's aanhouden op een recordhoogte stond. In 2019 werd wereldwijd voor USD 19,3 miljard aan goud-ETP's gekocht, waarvan US $ 8,8 miljard toegewezen kan worden aan in Europa genoteerde producten.

Chris Mellor, Head of EMEA ETF Commodity Product Management bij Invesco, stelt: “Beleggers wenden zich tot goud om een buffer te creëren in geval van volatiliteit op de aandelenmarkt en zorgen over het vertragen van de wereldwijde groei en geopolitieke risico's. Goud wordt nog aantrekkelijker in een omgeving met lage of negatieve rendementen. Sinds tien jaar biedt de fysieke goud-ETC van Invesco beleggers een eenvoudige en efficiënte manier om blootstelling aan goud te krijgen, en nu tegen nog lagere kosten.”

1002 Invesco.jpg

De ETC is ontworpen om te kunnen profiteren van de goudprijs, zonder de jaarlijkse vergoeding te hoeven betalen. Investeringen worden gebruikt om fysieke goudstaven te kopen, die veilig worden opgeslagen in de kluis in Londen van J.P. Morgan Chase Bank. Investeren in een goud-ETC is veel kostenefficiënter en praktischer dan goud kopen en houden, waarbij transport, opslag en verzekering moeten worden geregeld.

1 Ook beschikbaar in EUR op Xetra, Borsa Italiana en Euronext Amsterdam, daarnaast in USD op SIX Swiss Exchange.