J.P. Morgan AM: Lancering Emerging Markets Sustainable Equity Fund

J.P. Morgan AM: Lancering Emerging Markets Sustainable Equity Fund

Duurzaam beleggen Opkomende markten
Vermogensgroei.jpg

J.P. Morgan Asset Management (JPMAM) is verheugd om de lancering van het JPMorgan Funds - Emerging Markets Sustainable Equity Fund aan te kondigen. Het fonds streeft naar vermogensgroei op lange termijn door duurzaam te beleggen in bedrijven uit opkomende markten (EM) en is een van de eerste duurzame EM-aandelenfondsen in de fondsindustrie.

Het fonds zal worden beheerd door portefeuillemanagers Amit Mehta en John Citron. Beide portefeuillemanagers, werkend vanuit Londen, maken deel uit van het Global Emerging Markets (GEM) Fundamental Team van JPMAM. Het GEM-team, onder leiding van Austin Forey, houdt zich al meer dan 25 jaar bezig met de integratie van ESG- risicoanalyse (environmental, social, governance; ESG) en engagement met bedrijven. Vorig jaar heeft het team bijna 5.000 gesprekken gevoerd met bedrijven in opkomende markten. 

Met een team van bijna 40 buy-side onderzoeksanalisten en een gespecialiseerd team voor duurzaam beleggen, zal dit fonds een gevestigd, diepgaand beleggingsproces benutten om de meest duurzame EM-bedrijven te identificeren die op lange termijn waarschijnlijk de beste rendementen genereren.

De fondsmanagers zullen EM-aandelen screenen om niet-duurzame sectoren en bedrijven te vermijden, waarbij ze twee verschillende criteria hanteren: uitsluitingen op basis van normen en principes[1], plus eigen uitsluitingen op basis van diepgaand onderzoek door onze onderneming zelf.[2] Binnen dit beperkte aantal bedrijven zullen de fondsmanagers proberen om de duurzame leiders te identificeren die “best-in-class” in hun sector zijn en daarin te beleggen. Het eindresultaat zal een portefeuille zijn die positieve resultaten moet opleveren qua totale ESG-impact. Febelfin heeft in november 2019 het label ‘Towards Sustainability’ toegekend aan het EM Sustainable Equity Fund.

Massimo Greco, hoofd EMEA Funds bij J.P. Morgan Asset Management: “Omdat de beschouwing van ESG-kwesties al geruime tijd is geïntegreerd in ons beleggingsproces voor aandelen uit opkomende markten, kunnen onze fondsmanagers ons eigen onderzoek combineren met de integratie van uitsluitingen en de best-in-class benadering waar beleggers naar op zoek zijn. Duurzaam beleggen is van cruciaal belang in opkomende markten. Wij zijn van mening dat het volledig verenigbaar is met en zelfs essentieel is voor een op de lange termijn gerichte beleggingsbenadering die streeft naar het leveren van betere resultaten, en die de “power of compounding” vertaalt in beleggingsresultaten.”

De aandelenklasse C van het EM Sustainability Equity Fund zal een Total Expense Ratio hebben van 1,05 basispunten.[3]