WDP: Private plaatsing van nieuwe aandelen succesvol afgerond

WDP: Private plaatsing van nieuwe aandelen succesvol afgerond

Aandelen
Grafiek aandelen.jpg

Zoals eerder aangekondigd (1) , lanceerde WDP een kapitaalverhoging in geld binnen het toegestaan kapitaal met opheffing van het wettelijk voorkeurrecht (deels ten gunste van de huidige referentieaandeelhouder van WDP, de maatschap RTKA, zijnde de familiale maatschap van de familie Jos De Pauw) en zonder toekenning van een onherleidbaar toewijzingsrecht aan de bestaande aandeelhouders, door middel van een versnelde vrijgestelde private plaatsing bij internationale institutionele beleggers met samenstelling van een orderboek (accelerated bookbuild of ABB) (de Kapitaalverhoging).

De vennootschap kondigt nu aan dat zij de private plaatsing succesvol heeft afgerond en dat 1.250.000 nieuwe aandelen, zijnde alle nieuwe aandelen inclusief de pre-allocatie van 20% van de nieuwe aandelen ten gunste van de referentieaandeelhouder (de familie Jos De Pauw, via de maatschap RTKA) en wat overeenstemt met ongeveer 5,3% van het uitstaand kapitaal voorafgaand aan de Kapitaalverhoging, werden geplaatst bij institutionele beleggers tegen een prijs van 160,0 euro per aandeel. Deze prijs houdt een korting in van 1,0% ten opzichte van de laatste koers van woensdag 6 november 2019 ten bedrage van 161,6 euro. 

Gelet op de uitgifteprijs en het aantal nieuwe aandelen, bedraagt het brutobedrag van de kapitaalverhoging 200 miljoen euro. De vennootschap is voornemens de netto-opbrengsten te gebruiken om haar financiële slagkracht te verhogen en haar eigen vermogen te versterken zodat zij de uitvoering van haar groeiplan 2019-23 kan vederzetten. 

De uitgifte alsook de levering en toelating tot de verhandeling op de gereglementeerde markten van Euronext Brussels en Euronext Amsterdam van de nieuwe aandelen, worden verwacht plaats te vinden op 12 november 2019. 

De verhandeling in het aandeel WDP werd als gevolg van deze private plaatsing tijdelijk geschorst en zal vandaag, bij opening van de beurs, hernemen. 

ING en Kempen traden op als Joint Global Coordinators en samen met Belfius Kepler Cheuvreux, BNP Paribas Fortis, KBC Securities en Natixis als Joint Bookrunners.