Corum: Vastgoedfondsen vallen opnieuw in de prijzen

Corum: Vastgoedfondsen vallen opnieuw in de prijzen

Vastgoed
Award.jpg

In het derde jaar op rij ontving Corum een prijs voor haar vastgoedbeleggingsfondsen. In 2019 werd Corum Origin opnieuw uitgeroepen tot beste SCPI van het jaar en ontving het een ‘Victoire d'Or’ in de gediversifieerde SCPI-categorie. Een SCPI (‘société civile de placement immobilier’) is een burgerlijke vennootschap voor onroerende belegging.

Corum biedt sinds de zomer van 2019 twee vastgoedfondsen aan in Nederland: Corum Origin dat belegt in de eurozone en Corum XL dat wereldwijd belegd is. Beide portefeuilles behaalden een rendement van 7%+ in 2018. In 2017, 2018 en 2019 won Corum een award in de categorie “Beste Internationale Vastgoedfonds”.

Corum is in Nederland nog een betrekkelijk nieuwe naam. In Frankrijk is Corum, opgericht in 2011, een speler met een gevestigde reputatie. Daar heeft Corum vermogensopbouw voor gewone particulieren mogelijk gemaakt. Particulieren kunnen bij Corum al beleggen vanaf €189.

Edwin Lips, Head of Sales van Corum Nederland: “Nu de rente op spaargeld richting de 0% gaat is het logisch dat particulieren op zoek zijn naar stabiel rendement en alternatieve mogelijkheden. Corum biedt deze mogelijkheden met minder risico’s dan de risico’s die vaak bij beleggen behoren. Bovendien is onze werkwijze net even anders dan andere fondsen: maandelijks dividend uitkeren, eenvoudig herbeleggen en periodiek beleggen. Dat maakt het mogelijk voor particuliere beleggers om in een markt te beleggen die tot voor kort alleen toegankelijk was voor institutionele partijen.”

Edwin Lips: “Corum XL bijvoorbeeld presteert zo goed omdat het fonds buiten de gebaande paden durft te investeren. Corum is alert op dergelijke investeringskansen want onze investeringen in de in totaal vijftien landen, ook buiten de EU, zorgen voor geografische diversificatie én creëren potentiële valutawinsten. Daarom hebben wij bijvoorbeeld de discussie over een mogelijke Brexit gebruikt om in Groot-Brittannië te investeren.”