Kempen: Kempen European Private Equity Fund op ruim € 158 miljoen na derde closing

Kempen: Kempen European Private Equity Fund op ruim € 158 miljoen na derde closing

koersen omhoog.jpg

De derde closing van het Kempen European Private Equity Fund, het private-equityfonds van Kempen Capital Management (Kempen), heeft op 27 september 2019 plaatsgevonden. Het fondsvermogen van het fonds heeft inmiddels een omvang van € 158 miljoen bereikt. Het private-equityfonds is exclusief beschikbaar voor relaties van Van Lanschot en Kempen en we zijn verheugd dat onze klanten en prospects het investeringsfonds goed ontvangen.

De groep participanten in het fonds bestaat voornamelijk uit (oud-)ondernemers, ervaren private-equitybeleggers en topfunctionarissen uit het bedrijfsleven. Ze zijn afkomstig uit zowel Nederland, België als Zwitserland. Sven Smeets, co-head Private Markets, licht toe: ‘Deze groep van investeerders draagt bij aan de verbreding van ons investeringsnetwerk. De participanten in ons private-equityfonds leveren niet alleen kapitaal, maar ook kennis, ervaring en leads naar nieuwe investeringen. We zien steeds vaker dat onze participanten actief meedenken en betrokken zijn in onze portefeuillebedrijven. Op die manier dragen zij bij aan verdere waardecreatie in de toekomst. De portefeuille van het private-equityfonds bevat nu al diverse directe investeringen die uit dit investeringsnetwerk zijn voortgekomen.

Marvin de Jong, director Private Markets, legt verder uit: ‘Ook medewerkers van Van Lanschot Kempen beleggen met eigen geld in het fonds. Dit eat your own cooking-principe versterkt de gelijkschakeling van belangen tussen ons en onze klanten. Wij geloven sterk in dit principe omdat dit vraagt om wederzijds commitment met een focus op de lange termijn. Het fonds heeft een doelomvang van circa € 150 tot € 200 miljoen. Aangezien we momenteel nog maar beperkte ruimte hebben, kunnen we de komende tijd nog een beperkt aantal inschrijvingen faciliteren, waarna het fonds gesloten zal worden. Zodra de maximale doelomvang wordt bereikt, zal de final closing van het fonds plaatsvinden."

Het Kempen European Private Equity Fund is een closed-end beleggingsfonds met een minimale looptijd van tien jaar. Het fonds is met name gericht op het kleine en het lagere middensegment van de Europese buy-out private- equitymarkt. De strategie is gericht op private-equity-investeringen in stabiele, kleine en middelgrote ondernemingen die marktleider zijn in hun eigen niche. Familiebedrijven met een lange historie en begrijpelijk businessmodel zijn daar een goed voorbeeld van. Er wordt een langetermijnhorizon aangehouden, waarbij samenwerkingen worden aangegaan met investeringspartners in verschillende Europese regio’s.