Bpf. VLEP: BMO Global Asset Management geselecteerd als fiduciair partner

Bpf. VLEP: BMO Global Asset Management geselecteerd als fiduciair partner

Fiduciair Management
Samenwerking.jpg

BMO Global Asset Management is door de Stichting Bedrijfstakpensioenfonds voor Vlees, Vleeswaren, Gemaksvoeding en Pluimveevlees (VLEP) geselecteerd voor het fiduciaire beheer van de totale portefeuille van het pensioenfonds (ca. 3,1 miljard euro), inclusief het beheer van de LDI-portefeuille.

Bedrijfstakpensioenfonds VLEP zocht naar een adviseur die het volledige fiduciair beheer voor zijn rekening kan nemen. De dienstverlening die BMO GAM gaat leveren, omvat maatwerk op het gebied van strategische advisering, managerselectie, vermogensbeheer en balans- en risicomanagement (inclusief LDI). Ook zal BMO GAM bijdragen aan de verdere ontwikkeling van het MVB-beleid van VLEP.

John Klijn, Voorzitter bestuur namens de werknemers  Stichting Bedrijfstakpensioenfonds voor Vlees, Vleeswaren, Gemaksvoeding en Pluimveevlees:

“VLEP heeft voor BMO GAM gekozen na een uitvoerig selectietraject. Wij waren onder de indruk van de kwaliteit van meerdere dienstverleners in de Nederlandse markt. De keuze is met name op BMO GAM gevallen door de maatwerkbenadering en het inlevingsvermogen in onze specifieke situatie. Dit geeft ons het gevoel dat BMO GAM de juiste partner is voor een toekomstbestendige samenwerking.”

Rogier van Harten, Head of Institutional Distribution and Client Management for Continental Europe bij BMO Global Asset Management:

“Wij zijn erg trots dat we Bedrijfstakpensioenfonds VLEP mogen verwelkomen als fiduciaire klant en zien uit naar een succesvolle relatie. Fiduciair management zit in het DNA van BMO Global Asset Management. Het is een kernactiviteit zowel in Nederland als in de brede BMO organisatie. Fiduciair Management, LDI en ESG zijn belangrijke pijlers van onze oplossingsgedreven dienstverlening. Wij hebben daarnaast de afgelopen twee jaar geïnvesteerd in de Nederlandse organisatie om onze klanten optimaal te kunnen  bedienen in een steeds complexere omgeving.”

BMO Global Asset Management biedt volwaardige dienstverlening aan vanuit het  kantoor in Amsterdam. Tegelijkertijd krijgen klanten toegang tot wereldwijde beleggingsexpertise en inzichten.