Amundi: Argentijnse obligaties blijven onder druk

Amundi: Argentijnse obligaties blijven onder druk

Opkomende markten Obligaties
Argentinië vlag

Yerlan Syzdykov en Abbas Ameli-Renani, resp. Global Head of Emerging Markets en Portfoliomanager Emerging Markets Debt bij Europa’s grootste vermogensbeheerder Amundi, gaan in een recent commentaar in op de recente ontwikkelingen rond Argentinië.

Enkele hoofdpunten daaruit:

Aan de eisen van het IMF kan vrijwel zeker niet worden tegemoetgekomen. Beleggers zullen zich afvragen of de volgende tranche aan financiële bijstand, gepland voor september, wel wordt uitgekeerd – die twijfel zet Argentijnse beleggingen onder druk ook al is het basisscenario van Amundi dat het geplande bedrag van $5,4 mrd wel wordt verstrekt.

De markt zal steeds meer focussen op de vraag of de Argentijnse overheid in staat is kortlopende leningen de komende weken door te rollen. Alleen al voor de komende twee weken gaat het om $2,5 mrd.

De Argentijnse crisis heeft tot dusver een beperkte invloed gehad op andere opkomende markten. De directe economische banden zijn beperkt, Brazilië uitgezonderd.

Volgens Amundi zijn de huidige koersen niet ver verwijderd van wat beleggers terug zullen zien bij een eventuele default (recovery prices). Maar gezien het feit dat veel beleggers overwogen zijn in het land, is de kans dat de prijzen ver onder de ‘fair value’ terechtkomen relatief hoog (‘undershooting’). Een koersherstel zal vooral worden aangegrepen om belangen af te bouwen in plaats van deze te vergroten.