DWS: Markten schatten kans op Fed-renteverlaging te agressief in

DWS: Markten schatten kans op Fed-renteverlaging te agressief in

Rente Obligaties Aandelen Financiële markten algemeen
Rente (01)

De komende maanden kunnen de beurzen - mede door de vernieuwde ondersteuning van de centrale banken - nog flink pieken. Toch zetten de experts van DWS hun risicobereidheid voorlopig in de ijskast, zo blijkt uit de maandelijkse ‘Investment Traffic Lights’ van de vermogensbeheerder.

Volgens DWS heeft het hernieuwde, soepele beleid van de centrale banken voor een abnormale marktomgeving gezorgd. “Er is een ongebruikelijk grote kloof tussen de beurskoersen en de eigenlijke positionering van professionele beleggers. Ook zijn de handelsvolumes op de aandelenmarkten eerder saai en allerminst euforisch te noemen. Dat kan te maken hebben met het voortslepende handelsconflict en de onduidelijkheid omtrent de echte motieven van de Fed en de ECB om hun beleid bij te stellen.”

Aandelen

Niettemin denkt DWS dat aandelen ondersteund zullen worden door de nieuwe laagrentende omgeving. “We wachten wel nog op een beter moment om in te stappen. We verwachten in ieder geval geen positieve impuls van de Amerikaanse kwartaalcijfers. De opkomende markten blijven wel een favoriet.”

Obligaties

“Wat ons betreft prijzen de markten de renteverlagingen van de Fed veel te agressief in. Dat kan tot enige teleurstelling leiden na de Fed-bijeenkomst van eind juli. De centrale bank kan bijvoorbeeld niet alleen de rente verlagen, maar ook de verwachtingen op verdere renteverlagingen de kop indrukken.”

“De verlenging van het lagerenteklimaat heeft obligaties met een langere looptijd aantrekkelijker gemaakt. Bovendien zorgen ze voor een goede spreiding in beleggingsportefeuilles. We geven in dit segment de voorkeur aan Amerikaans staatspapier tegenover die van de Europese kernlanden.” 

“Momenteel wordt de wisselkoers EUR/USD beïnvloed door korte- en langetermijnontwikkelingen. Vanuit Europees perspectief hebben we het gewicht van de dollar verminderd ten voordele van de euro. De Japanse yen is een goede risicospreider, evenals goud.”