State Street SPDR ETF’s: Converteerbare obligaties juiste balans tussen risicoblootstelling en defensieve positionering

State Street SPDR ETF’s: Converteerbare obligaties juiste balans tussen risicoblootstelling en defensieve positionering

Obligaties
Stocks and shares.jpg

De ontwikkelingen in mei lieten zien dat volatiliteit gebruikelijker zal worden naarmate de economische cyclus zich verder doorzet. Enerzijds is de markt positief over de ommekeer in het beleid van centrale banken en gaan marktspelers nu uit van een renteverlaging van de Federal Reserve in juli. Anderzijds vallen economische data tegen en blijft de Chinees-Amerikaanse handelsoorlog de gemoederen bezighouden. 

In deze context zijn converteerbare obligaties (obligaties met kenmerken van aandelen) een goed alternatief om de juiste balans in risicoblootstelling te vinden. Het rendement dit jaar van de Thomson Reuters Qualified Global Convertible Index (euro-hedged variant) bedraagt 6,71%, duidelijk één van de betere categorieën binnen fixed income.

Philippe Roset, Hoofd SPDR ETF’s Nederland bij State Street Global Advisors: “Converteerbare obligaties zijn een complexe beleggingscategorie maar voor professionele beleggers kunnen ze een manier zijn om te profiteren van de ruimte die er nog is in de economische cyclus en zich tegelijkertijd te beschermen tegen risico’s. Het relatief goede rendement van deze categorie toont dat ook aan. Bovendien zijn converteerbate obligaties op het moment niet zo beweeglijk.”