Vanguard lanceert Global Aggregate Bond UCITS ETF

Vanguard lanceert Global Aggregate Bond UCITS ETF

ETF's
investeringen 2.jpg

Vanguard heeft vandaag de Vanguard Global Aggregate Bond UCITS ETF aan de Deutsche Börse en de London Stock Exchange (LSE) genoteerd. Fixed Income ETF’s winnen aan populariteit in Europa. Vanaf begin dit jaar alleen al vloeide meer dan $24 miljard naar vastrentende ETF's. Europese beleggers zien steeds meer de voordelen van het gebruik van ETF's in hun portefeuilles: lage kosten, diversificatie, transparantie en liquiditeit.

Ontworpen voor beleggers die op zoek zijn naar een zeer brede blootstelling aan vastrentende waarden volgt de Vanguard Global Aggregate Bond UCITS ETF een index met ruim 23.500 investment grade obligaties (op 20 juni 2019), uitgegeven door overheden, bedrijven en agentschappen in zowel ontwikkelde als opkomende markten. De ETF dekt de diverse valuta’s af om de risico's die gepaard gaan met schommelingen in wisselkoersen te minimaliseren.

Bron: Vanguard per 20 June 2019

"Investeerders komen vaak in de verleiding om lokaal te investeren als het gaat om vastrentende waarden, vooral omdat ze hiermee bekend zijn. De toegevoegde diversiteit van wereldwijde obligaties kan echter de risico’s van de vastrentende portefeuille van een belegger zelfs verminderen, zonder noodzakelijkerwijs in te boeten op het verwachte rendement. Voorwaarde hierbij is wel dat het valutarisico wordt afgedekt”, aldus Mark Fitzgerald, hoofd van ETF Product Management, Europe, bij Vanguard.

"Door het toevoegen van wereldwijde obligaties heeft de belegger toegang tot een groter aantal effecten, verschillende inflatie- en economische omgevingen, evenals businesscycli van een breder scala van markten", voegt Fitzgerald eraan toe.

Vanguards UCITS obligatie-ETF's worden beheerd door de Vanguard Fixed Income Group (FIG). Vanguard heeft meer dan aan 30 jaar expertise op het gebied van indexbeleggen met obligaties. Binnen de FIG worden de beslissingen door een team genomen en niet door een afzonderlijke ‘stermanager’. Het team opereert wereldwijd en heeft trading desks in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Australië en heeft een investeringsaanpak die gedisciplineerd, analytisch, beheerst en kosteneffectief is.

Vanguard biedt nu 26 UCITS ETF’s die genoteerd staan aan de Deutsche Börse en de London Stock Exchange, en heeft ongeveer $170 miljard aan beheerd vermogen in het Europese beleggingsfondsen en ETF-assortiment. Wereldwijd beheert Vanguard $5,6 biljoen namens beleggers overal ter wereld.