Lestrade Financial Services en Investment Liaison gaan samen verder als Lestrade Investment Liaison

Lestrade Financial Services en Investment Liaison gaan samen verder als Lestrade Investment Liaison

Vermogensbeheer Fusies & Overnames (M&A)
Handshake 2.jpg

Lestrade Financial Services en Investment Liaison hebben besloten om hun krachten te bundelen en hebben per april Lestrade Investment Liaison opgericht.

Lestrade Investment Liaison richt zich op het versterken van partnerschappen tussen institutionele beleggers en externe vermogensbeheerders door een beter begrip van de operationele processen van de uitbestedingspartners te creëren.

“Nederlandse institutionele beleggers hebben een groot deel van de investeringsactiviteiten uitbesteed aan buitenlandse partijen. Als onwenselijk bijgevolg, verdwijnt daarmee ook de kennis van operationele beleggingsprocessen uit Nederland. En dat terwijl pensioenfondsen wel grip moeten hebben op deze uitbestede activiteiten. Wij helpen institutionele beleggers middels advies en uitvoering van due diligence activiteiten, maar ook door het kennisplatform voor managers en beleggers dat wij aan het ontwikkelen zijn”, aldus Stan Leistra.

“Juist onze aanpak is effectief, omdat de uitvoer van de geïmplementeerde strategie centraal staat en we vervolgens teruggrijpen naar de investment cycle. Hierdoor creëren we een unieke feedbackloop voor de implementatiefase en strategievorming, waardoor we enorme verbeterslagen weten te realiseren voor onze klanten”, stelt Matthias Pezij.

“Er is daarnaast veel behoefte aan de liaison-rol in de beleggingsorganisatie; een inhoudelijke expert met focus op de verbetering van samenwerking en ontwikkeling van het individu en het team binnen de beleggingsorganisatie door coaching en educatie.”

Lestrade Investment Liaison heeft de inhoudelijke kennis en een bewezen staat van dienst om institutionele beleggers adequaat van dienst te zijn.