Mainfirst: De FAANG-aandelen bieden nog steeds interessante investeringsmogelijkheden

Mainfirst: De FAANG-aandelen bieden nog steeds interessante investeringsmogelijkheden

Aandelen

FAANG-aandelen (Facebook, Apple, Amazon, Netflix en Google) blijven veelbelovende beleggingsmogelijkheden bieden, omdat we verwachten dat ze de komende vijf jaar beter zullen presteren dan de aandelenmarkten. Binnen deze groep geloven we dat Amazon en Netflix de bedrijven zijn die het meeste te bieden hebben.

Amazon heeft twee zeer winstgevende bedrijfstakken: cloud computing in de vorm van Amazon Web Services en digitale reclame, die beide buitengewoon hoge winsten opleveren. We verwachten dat deze met ongeveer 40 procent per jaar zullen blijven groeien.

Aan de andere kant is Netflix een internationale onderneming waarvan de groei momenteel sterk versnelt. Het is niet alleen succesvol in Engelstalige landen, maar ook bijvoorbeeld in Duitsland, Frankrijk en Zuid-Amerika. Bovendien accepteren bestaande klanten de prijsstijgingen die momenteel worden doorgevoerd. De totale omzetgroei ligt op 30 procent en ook hier zijn de winsten buitengewoon hoog en zullen ze naar verwachting nog vele malen groter worden.

We verwachten dat ook Facebook en Alphabet (het moederbedrijf van Google) zich goed zullen blijven ontwikkelen, maar dat ze voor grotere uitdagingen staan op het gebied van regelgeving. Het aantal Facebook-gebruikers blijft echter jaarlijks groeien met 9 procent ondanks alle kritiek. De advertentie-inkomsten zijn met 30 procent gestegen, vooral vanwege het succes van Instagram, waar marketing nog maar net is begonnen. Omdat de toezichthouder de aanwerving van veel nieuwe werknemers heeft opgelegd, wordt voor 2019 geen winstverhoging verwacht. De advertentie-inkomsten van Alphabet blijven echter met 20 procent groeien en net als Facebook's Instagram onderschat de markt nog steeds het potentieel van YouTube. Binnen andere bedrijfstakken zien we nog onduidelijkheid, zoals bijvoorbeeld wat de ommekeer van Google Cloud betreft en het potentieel van Waymo.

We verwachten de grootste uitdagingen voor Apple, dat op zijn hoogtepunt stond in 2014 en 2015 met de iPhone 6 en een omzetgroei van 30 procent. We besloten op dat moment om onze positie in het bedrijf te sluiten, omdat we verwachtten dat de smartphonemarkt zijn hoogtepunt had bereikt. Dit bleek een correcte beslissing aangezien de omzetgroei van Apple na 2015 vlak was. De piek in zijn aandelenkoers vond pas in 2018 plaats, maar terzelfdertijd presteerden andere technologie-aandelen veel beter dan Apple. Op dit moment verliest laatstgenoemde zijn marktaandeel in China en we verwachten dat de aandelen in de komende vijf jaar min of meer parallel zullen lopen met de Standard & Poor’s 500-index. De grote kans van Apple ligt in het uitbreiden en optimaliseren van het serviceaanbod.