Capital Group 50 jaar actief met beleggingsfondsen in Europa

Capital Group 50 jaar actief met beleggingsfondsen in Europa

capital-group-50-jaar-actief-met-beleggingsfondsen-in-europa_1_xmYdPA.jpg

Capital Group, één van ‘s werelds grootste en meest ervaren beleggingsondernemingen, met meer dan USD 1,6 biljoen aan vermogen onder beheer, viert dat zij reeds 50 jaar fondsen aanbiedt voor beleggers in Europa.

Capital Group was een van de eerste Amerikaanse vermogensbeheerders die een in Luxemburg gevestigd fonds introduceerde, met het Capital Group Global Equity Fund (LUX) in 1969. Dit fonds is nog steeds beschikbaar voor Europese beleggers. Op dit moment heeft de firma 23 in Luxemburg gevestigde UCITS fondsen beschikbaar voor Europese beleggers.

Gedurende de laatste 5 jaar heeft de firma zich gericht op het introduceren van toekomstbestendige strategieën die een succesvolle historie kennen in de VS. De eerste strategie die Capital Group in dat kader heeft overgebracht naar de Luxemburgse fondsenrange was de New Perspective strategie in 2015. Dit is een wereldwijde aandelenstrategie die ruim 45 jaar geleden is geïntroduceerd. Capital Group New Perspective Fund (LUX) heeft begin 2019 een vermogen onder beheer van USD 4 miljard bereikt. Capital Group is van plan de Luxemburgse fondsenrange gedurende de komende drie jaar verder uit te breiden met een of twee fondsintroducties per jaar.1

Capital Group is gericht op het verder uitbreiden van haar activiteiten in Europa. Op dit moment heeft Capital Group 520 medewerkers in Europa, en haar lokale activiteiten versterkt met inmiddels 8 kantoren: Amsterdam, Frankfurt, Geneve, Londen, Luxemburg, Madrid, Milaan en Zürich.2

Mike Gitlin, lid van het Capital Group Management Committee van Capital Group: “We zijn verheugd dat we kunnen vieren dat we al 50 jaar Europese beleggers toegang kunnen geven tot het beste wat Capital Group te bieden heeft. We zijn er trots op dat we één van de eerste Amerikaanse vermogensbeheerders waren die een in Luxemburg gevestigd fonds hebben geïntroduceerd, en ik ben er net zo trots op dat we tegenwoordig onze wereldwijde activiteiten nog steeds verder aan het uitbreiden zijn. We willen beleggers wereldwijd helpen met het bereiken van hun beleggingsdoelstellingen, en al onze activiteiten – van het aannemen van nieuwe medewerkers en de fondsen die we introduceren tot onze langetermijnbelegingsaanpak – zijn gericht op dat doel. We zien er naar uit onze Europese klanten ook de komende 50 jaar te blijven bedienen.

Hamish Forsyth, President Europa & Azië, Capital Group: “Dat Capital Group kan vieren dat ze 50 jaar fondsen aanbieden aan Europese beleggers is een belangrijke mijlpaal. In de laatste 5 jaar hebben we 10 fondsen geïntroduceerd die in Luxemburg gevestigd zijn, waardoor beleggers in Europa toegang hebben gekregen tot een selectie van onze grootste, oudste en meest succesvolle beleggingsstrategieën. Ons team in Europa groeit en heeft nu meer dan 500 medewerkers in 8 landen. Ik ben trots op onze successen en hetgeen we bereikt hebben.”

1. Dit is geen garantie dat deze fondsen worden geïntroduceerd.

2. Amsterdam, Frankfurt, Madrid, Milaan en Zurich zijn verkoopkantoren.