Invesco: Welke aandelen profiteren van verkiezingsuitslag VS?

Invesco: Welke aandelen profiteren van verkiezingsuitslag VS?

invesco-welke-aandelen-profiteren-van-verkiezingsuitslag-vs_1_Rkc8SY.jpg

De toekomstige effecten van de Amerikaanse verkiezingsuitslag verschillen sterk per aandeel, stellen Kristina Hooper (Chief Global Market Strategist) en Arnab Das (Global Market Strategist EMEA) van vermogensbeheerder Invesco. Hieronder vijf scenario’s waar beleggers rekening mee moeten houden.

De toekomstige effecten van de Amerikaanse verkiezingsuitslag verschillen sterk per aandeel, stellen Kristina Hooper (Chief Global Market Strategist) en Arnab Das (Global Market Strategist EMEA) van vermogensbeheerder Invesco. Hieronder vijf scenario’s waar beleggers rekening mee moeten houden.

Op macroniveau verkleint de verkiezingsuitslag in de VS de kans op een boom/bust-scenario voor de Amerikaanse economie, stellen Hooper en Das. Met een Democratische meerderheid in het Huis van Afgevaardigden is een nieuwe ronde van belastingverlagingen niet waarschijnlijk. Zo’n stimulans zou de werkloosheid verder verlagen en de inflatie aanwakkeren, waardoor de Fed sneller op de rem moet trappen. In de huidige politieke constellatie zal de economische groei in 2019/2020 ‘vanzelf’ dalen omdat de begrotingsstimulansen gaandeweg hun effect verliezen.