Nxchange: Ministerie van Financiën verleent MTF-vergunning aan Nxchange

Nxchange: Ministerie van Financiën verleent MTF-vergunning aan Nxchange

nxchange-ministerie-van-financin-verleent-mtf-vergunning-aan-nxchange_1_mwbTDT.jpg

Nxchange maakt sinds 2016 directe handel in effecten tussen bedrijven en beleggers mogelijk. Zij kreeg toen al een vergunning van het Ministerie van Financiën als gereglementeerde markt. Met het verkrijgen van de MTF- (Multilateral Trading Facility) vergunning heeft Nxchange de toepasbaarheid van haar handelsplatform verder vergroot en maakt zij zich op voor de toekomst.

Nxchange maakt sinds 2016 directe handel in effecten tussen bedrijven en beleggers mogelijk. Zij kreeg toen al een vergunning van het Ministerie van Financiën als gereglementeerde markt. Met het verkrijgen van de MTF- (Multilateral Trading Facility) vergunning heeft Nxchange de toepasbaarheid van haar handelsplatform verder vergroot en maakt zij zich op voor de toekomst.

Met de toegekende MTF-vergunning en de innovatieve softwareoplossing die zij biedt met haar platform, staat het Nxchange nu vrij om partnerships aan te gaan met financiële instellingen, kredietverstrekkers en andere partijen die de technologische toepassingen van Nxchange kunnen integreren in hun eigen webomgeving. Partners kunnen daarmee hun klanten de mogelijkheid bieden om effecten te noteren aan Nxchange, en beleggers uit hun netwerk laten investeren in deze aandelen of obligaties. Het voordeel voor de partners is, dat zij dan zelf geen platform hoeven te ontwikkelen of vergunningen hoeven aan te vragen.

Marleen Evertsz, CEO van Nxchange zegt: “Nxchange is de nieuwe generatie effectenbeurs die inzetbaar is voor bedrijven en financiële instellingen als whitelabel handelsplatform voor het uitgeven en verhandelen van effecten. Voor veel bedrijven is een reguliere beursgang te complex en bovendien kostbaar. Wij zijn van mening dat het tijd is voor een modernere vorm van kapitaalmarkttransacties: efficiënt, realtime, 24/7, transparant, en ondersteund door compliance procedures die maximale veiligheid waarborgen. Door middel van partnerships met derden willen we onze kapitaalmarktoplossing zo breed als mogelijk toegankelijk maken. Wij brengen ondernemers en investeerders bij elkaar binnen hun eigen netwerk.”

Eerder dit jaar kondigde Nxchange haar samenwerking met ABN AMRO Clearing Bank aan, met wie zij samen het alternatief ontwikkelde voor het afwikkelen van effectentransacties door middel van blockchain technologie.