2016 - 6

2016 - 6

Duurzaam beleggen Opkomende markten Vastgoed Obligaties Monetair beleid Private Debt
Cover.jpg

De jacht op rendement binnen vastrentende waarden gaat onverminderd voort. De laatste maanden van 2016 draaien de opkoopprogramma’s op volle toeren. Gezamenlijk kopen de Europese, Britse en Japanse centrale bank voor € 451 mrd aan staats- en bedrijfsobligaties op, zo becijferde J.P. Morgan Asset Management. De zoektocht naar yield en diversificatie in de obligatieportefeuille stuwen ook de ontwikkeling van de Europese private debt-markt.

In deze editie treft u veel interessante interviews en artikelen aan over alternatieve manieren om met vastrentende waarden rendement te behalen middels MKB-leningen, private credit, private loans, infra debt en emerging markets.

Waar institutionele beleggers ook steeds meer belangstelling voor tonen is zorgvastgoed. De deelnemers aan de ronde tafel gaven aan dat belangrijke redenen om in zorgvastgoed te investeren het rendement en diversificatie van de vastgoedportefeuille zijn. Daarnaast kan beleggen in zorgvastgoed een bijdrage leveren aan het ESG-beleid van pensioenfondsen.