Symbid haalt kapitaal op voor verdere ontwikkeling tot financieringsplatform

Symbid haalt kapitaal op voor verdere ontwikkeling tot financieringsplatform

symbid_haalt_kapitaal_op_voor_verdere_ontwikkeling_tot_financieringsplatform_d5JcYV.jpg

Investeerders tonen vertrouwen in financieel tech-bedrijf en sluiten financieringsronde op dubbele aandelenprijs.

Investeerders tonen vertrouwen in financieel tech-bedrijf en sluiten financieringsronde op dubbele aandelenprijs.

Symbid, één van de eerste aandelencrowdfunding-platformen wereldwijd en genoteerd aan de Amerikaanse OTC-QB markt, heeft vandaag een volgende financieringsronde afgesloten (private placement offering). Het bedrijf heeft een bedrag van USD 625.000 opgehaald om de verbreding van Symbid als aandelencrowdfunding-platform naar een wereldwijd opererend financieringsnetwerk verder te faciliteren. Dit is de tweede financieringsronde na de USD 2,9 mln die Symbid begin 2014 ophaalde. Het kapitaal is bijeen gebracht door diverse investeerders uit Europa en de Verenigde Staten, waarvoor nieuwe aandelen zijn uitgegeven.  Dubbele aandelenprijs Bijzonder is dat Symbid deze nieuwe aandelen heeft uitgegeven tegen een premie van 100% op de prijs waarvoor de aandelen tot voor kort werden verhandeld op de Amerikaanse aandelenmarkt. Symbid heeft 1,250,000 aandelen uitgegeven tegen USD 0,50 per stuk. Dat betekent dat het bedrijf gefinancierd wordt voor het dubbele van haar recente marktwaardering. ‘Ik ben verheugd dat we deze financieringsronde konden uitvoeren op een prijs die 100% hoger lag dan onze beurskoers. Dit bevestigt dat onze investeerders vertrouwen hebben in Symbids ontwikkeling van crowdfundingplatform tot een breder financieringsplatform”, zegt Korstiaan Zandvliet, CEO van Symbid. “Ik wil graag alle investeerders bedanken voor hun vertrouwen in onze missie om de financiering van MKB-bedrijven te vergemakkelijken door innovatieve technologie. Samen bouwen we ’s werelds eerste, geïntegreerde financieringsnetwerk.”   Na haar beursgang eind 2013 is Symbid uitgegroeid van aandelencrowdfunding-platform tot een toonaangevende financiële instelling waar meerdere vormen van bedrijfsfinanciering mogelijk zijn. De investeringen in Symbid volgen op het onlangs getekende contract met financieel adviesbureau Credion. De verwachting is dat als gevolg van deze nieuwe samenwerking er in 2015 EUR 700 mln transactievolume door Symbids’ The Funding Network zal lopen.   “Onze investering in Symbid is gebaseerd op de overtuiging dat dit bedrijf het potentieel heeft om in de komende maanden de financiële wereld op massale schaal te ‘ontwrichten’. Dat Symbid hier echt toe in staat is, bewijst het recent getekende contract met marktleider Credion”, zegt private equity investeerder Hendrik Kasteel, voormalig managing director van Deutsche Telekom. “We verwachten dat online financiering de volgende grote stap binnen de financiële wereld zal worden en we zijn ervan overtuigd dat Symbid dit proces kan leiden”.   Symbid kondigde recent op haar website aan dat er grote uitbreidingen van het crowdfundingplatform gepland staan in het eerste kwartaal van 2015 om de groei tot internationaal financieringsnetwerk te faciliteren.