ETHENEA en MAINFIRST starten 2019 met een nieuw distributieondersteunend bedrijf


ETHENEA en MAINFIRST starten 2019 met een nieuw distributieondersteunend bedrijf

ETHENEA Independent Investors S.A. en MAINFIRST Asset Management brengen de distributieondersteuning voor hun retail- en wholesale-activiteiten samen in een nieuw opgerichte onderneming. Deze nieuwe onderneming, FENTHUM S.A., met hoofdkantoor in Luxemburg, verenigt de Business Development Services (BDS) afdelingen van ETHENEA en MAINFIRST onder één dak. FENTHUM zal met onmiddellijke ingang de distributieondersteunende activiteiten voor beide vermogensbeheerders op zich nemen.

"Met FENTHUM creëren we synergiën en combineren we bestaande competenties", zegt Thomas Bernard, CEO van ETHENEA Independent Investors S.A.. "We zijn blij met de toegevoegde waarde die zo gegenereerd wordt voor onze investeerders op het gebied van klantenservice. De onafhankelijkheid van beide vermogensbeheerders blijft volledig behouden. FENTHUM zal enkel distributieondersteuning bieden; het portefeuillebeheer van ETHENEA zal niet worden beïnvloed.

Het samenbrengen van de BDS-teams zal zowel op regionaal als op klantenniveau voordelen opleveren, evenals op het gebied van productaanbod, service, middelen, klantencontact en aanwezigheid op de markt. Beide vermogensbeheerders hebben BDS-teams opgericht, maar hebben zich tot nu toe gericht op regionaal verschillende markten en klantgroepen. FENTHUM verenigt deze lokale teams en hun respectievelijke expertise. Door het consolideren van de distributieondersteuning in de afzonderlijke landen worden de BDS-teams versterkt op het vlak van personeel en kunnen ze bijgevolg een groter klantenbestand bereiken en hen een optimale dienstverlening aanbieden.

"Het gecombineerde productassortiment van ETHENEA en MAINFIRST biedt een ideale waaier aan portfolio-oplossingen voor elk klantprofiel", aldus Dominic Nys, Executive Director en Global Head of Business Development bij FENTHUM S.A.. "Met het grotere en meer diverse team kunnen we de best mogelijke klantenservice leveren. FENTHUM zal ETHENEA en MAINFIRST ondersteunen bij het aanbieden van een nog betere service aan bestaande klanten en het aantrekken van nieuwe klanten met een aantrekkelijk aanbod van fondsen.".

Alle drie de bedrijven, MAINFIRST Asset Management, ETHENEA en FENTHUM, zijn voor het merendeel in handen van Haron Holding. Met de oprichting van FENTHUM zullen de drie zusterbedrijven zich nog sterker richten op hun kernactiviteiten: een breed scala aan vermogensbeheeroplossingen met een uitstekende klantenservice.

 

  • E-mail

 permalink

 

Meer Persberichten


Terug naar het overzicht

Terug naar boven