AllianzGI: Alle ogen komende week gericht op de Fed


AllianzGI: Alle ogen komende week gericht op de Fed

Hieronder vindt u de vooruitblik op de komende week van Hans-Jörg Naumer, hoofd van wereldwijde markten en thematisch onderzoek van AllianzGI.

Alle ogen zijn de komende week gericht op de bijeenkomst van de koepel van Amerikaanse centrale banken (Fed). Een renteverhoging ligt in de lijn der verwachting. “Het taalgebruik van de monetaire beleidsmakers wordt interessant: de verwachting is dat ze heel voorzichtig zijn, omdat ze niet willen dat de markt het einde van de renteverhogingen al zal inprijzen.”

Enkele hoofdlijnen uit de vooruitblik voor komende week:

  • Maandag worden de Chicago Activity Index en de ifo business climate index voor Duitsland bekendgemaakt.
  • Dinsdag wordt bekend gemaakt hoe het met het consumentenvertrouwen in de VS is gesteld.
  • Woensdag komt de economische vertrouwensindex in de Eurozone naar buiten. Ook veel nieuws uit de VS, zoals de orders voor duurzame goederen en de publicatie van het tweede kwartaal van het Amerikaans Bruto Binnenlands Product (GDP).
  • Vrijdag gaat de aandacht uit naar Azië: zal de inkoopmanagersindex die in China wordt gepubliceerd door onderzoeksbureau Caixin omhoog zijn gegaan of niet? De Chinese economie groeit nog steeds, maar de inkoopmanagersindex is de afgelopen maanden gedaald en nadert nu de 50 punten. Een stand van 50 of meer wijst op groei. Belangrijk daarbij is het aantal binnengekomen exportorders omdat deze een licht doen schijnen op het handelsconflict tussen China en de VS en daarmee op de economie als geheel.

 

  • E-mail

 permalink

 

Meer Persberichten


Terug naar het overzicht

Terug naar boven