BlackRock pioniert met eerste reeks ESG Emerging Market debt fondsen


BlackRock pioniert met eerste reeks ESG Emerging Market debt fondsen

BlackRock heeft een belangrijke stap gezet in duurzaam beleggen in obligaties uit opkomende landenobligaties met de lancering van een reeks open-ended Emerging Market Debt (EMD) fondsen waarin de ESG-factoren milieu, maatschappij en governance geïntegreerd zijn.

De nieuwe reeks UCITS-fondsen is een aanvulling op BlackRock’s bestaande aanbod aan opkomende landenobligaties, met als doel beleggers keuze te bieden tussen verschillende producten die hen in staat kunnen stellen hun financiële doelen te bereiken en uitdrukking te geven aan hun voorkeuren. De fondsen worden actief beheerd met gebruik van een set bijbehorende ESG-benchmarks – de JESG EMD-indices – die in april van dit jaar gelanceerd werden door J.P. Morgan in samenwerking met BlackRock. De fondsen bieden beleggers posities in obligaties die zijn uitgegeven door overheden, lokale overheden of grootbedrijven in opkomende landen.

De nieuwe reeks bestaat uit de volgende fondsen:

  • BGF ESG Emerging Markets Bond Fund
  • BGF ESG Emerging Markets Local Currency Bond Fund
  • BGF ESG Emerging Markets Corporate Bond Fund
  • BGF ESG Emerging Markets Blended Bond Fund

Brian Deese, Head of Sustainable Investing bij BlackRock: “Deze fondsen laten zien dat BlackRock zich bindt aan innovatieve, duurzame beleggingsoplossingen, waarbij BlackRock’s beste beleggingsmogelijkheden worden gecombineerd met inzichten over hoe ESG-factoren het risicogewogen rendement op de lange termijn kunnen beïnvloeden. We werken aan tools die onze portfolio managers in staat stellen om relevante informatie over duurzaamheid samen met de traditionele financiële meetmethoden te analyseren om te komen tot actieve beleggingsbeslissingen over waar men het beste kan beleggen.”

Sergio Trigo Paz, Head of BlackRock Emerging Market Debt: “Wij vinden dat koplopers in de sector schaalbare, duurzame oplossingen voor beleggers moeten ontwikkelen. We denken dat de recente lancering van de ESG-indices in opkomende landenobligaties — een samenwerking tussen J.P. Morgan en BlackRock — op termijn kan aanzetten tot een grotere allocatie van kapitaal richting een groter aantal ESG-vriendelijke uitgevers van obligaties. Dit biedt een echte kans om een verbeterd rendement na te streven door gebruik te maken van inzichtelijke ESG-analyse, big data en text mining, maar ook door middel van directe betrekkingen met emittenten van obligaties.”

Giulia Pellegrini, Head of EMD Sustainable Investing en Portfolio Manager in BlackRock’s Emerging Market Debt team: “In opkomende markten is de kloof tussen de koplopers en achterblijvers in ESG groot. Sterke ESG-data bieden toekomstgerichte informatie, waarbij de onderliggende verslechtering van de kredietwaardigheid van een emittent aan het licht komt, soms lang voordat de reguliere meetmethoden dit uitwijzen. Deze fondsen maken gebruik van ons gepatenteerde ESG-scoresysteem en andere analytische tools. Dit draagt bij aan de opbouw van ESG-gerichte beleggingsthema’s die profiteren van bijkomende mogelijkheden om alpha te genereren met opkomende marktenobligaties.”

BlackRock’s EMD-team beheert meer dan $27 miljard aan activa wereldwijd[1].[1] Op 30 juni 2018

 

  • E-mail

 permalink

 

Meer Persberichten


Terug naar het overzicht

Terug naar boven